REKLAMI GEÇ

SAKALLI LAKABINI REDDETTİ

SAKALLI LAKABINI REDDETTİ

İşadamları davasının en merak edilen isimlerinden Sezai Günalp polis sorgusunda kendisine ‘sakallı’ denildiği iddiasını reddetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2017 Salı, 10:32

 

FETÖ / PDY soruşturmasının Denizli’deki işadamlarına yönelik iddianamesinde ilginç detaylar ortaya çıkıyor. Kamuoyunun en çok merak ettiği isimlerden biri olan ve bir dönem Denizli Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan ‘Sakallı’ lakaplı Sezai Günalp hakkında ortaya atılan iddialar, soruşturmanın terör boyutundan da öteye ulaşacağının izlenimini verdi.

RÜŞVET Mİ BAĞIŞ MI?
Döneminde pek çok kişiden rüşvet aldığı ileri sürülen Sezai Günalp hakkında iddianame içinde büyük para transferi dikkat çekiyor. İki ayrı tanık polise verdikleri ifadelerinde Sezai Günalp’in kendilerinden yüklü miktarda para talep ettiğini ve tahsil ettiğini ileri sürdü. Günalp’in kendisinden, 2012 yılında bir hastanenin ruhsatı için 250 bin lira talep ettiğini söyleyen tanık M.Ç., paranın Denizlispor adına istendiğini fakat Sebat Döviz’de aynı davadan tutuklu bulunan Hasan Basri Metin’e verdiklerini ileri sürdü.
Aynı konuya ilişkin bir başka tanık olan S.Ö. ise Günalp’in kendisinden hastane ek binasının ruhsatı için 250 bin lira istediğini, paranın Denizlispor adına alındığını ve para karşılığı makbuz aldıklarını kaydetti.

CEMAATİN PARA KAYNAKLARINDAN BİRİ
İddianamenin çeşitli bölümlerinde adı cemaatin para ilişkileri ile geçen Sezai Günalp terör örgütü üyesi olmanın yanı sıra, cemaatin üst düzey yetkililerinden biri olmak, para trafiğini yönetmek gibi suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Diğer cemaat mensupları ile ilişkisi olduğu da kaydedilen Sezai Günalp kendi ifadesinde tüm bu suçlamaları reddetti.

SAKALLI OLDUĞUNU REDDETMİŞ
İş ve siyaset dünyasında lakabı Sakallı olarak bilinse de Sezai Günalp’in bu durumdan haberi yokmuş. Sorgu sırasında ‘Sakallı’ sorusunu da soran yetkililer ilginç bir yanıt aldı. Günalp, ‘Sakallı’ olarak bilindiği iddiasını reddederken kendisinin FETÖ / PDY ile ilişkisi bulunmadığını, Denizli yapılanması içinde yer almadığını, kent genelindeki para transferleri ve yapılanma faaliyetlerini organize etmediğini söyledi. Evinde 1 dolar çıkan Günalp paranın eşine ait olduğunu söyledi.

VASİYETNAME YAZMIŞ
Arama kararının ardından Sezai Günalp’in evinde yapılan arama sırasında ilginç bir dökümana daha ulaşıldığı iddianamede yer aldı. Polis evdeki arama sırasında Günalp’in kendisinin ve ailesinin başına bir şey geleceğinden endişe ettiği bu nedenle vasiyetname hazırladığı ortaya çıktı
Sezai Günalp vasiyetnamesinde kısaca; “Benim veya ailemin başına topluca bir şey gelirse, işlerim aynen yürütülmeli, bir vakıf kurularak kazançtan yüzde 20 pay sağlığımda olduğu gibi öğrenci burslarına ağırlık verilmeli, Fethullah Hoca efendi desteklenmeli” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı