REKLAMI GEÇ

‘Soğan kamuflajlı patlayıcı dolu TIR’ konusu Çağlayan Catering’e kadar dayandı

‘Soğan kamuflajlı patlayıcı dolu TIR’ konusu Çağlayan Catering’e kadar dayandı

FETÖ/PDY’nin Çağlayan Catering, Trend Madencilik ve Denizli Patlayıcı firması ile ilgili dava Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Bir önceki celsede Trend Madencilik ve Denizli Patlayıcılık firmasının ortaklarından Mesut Doğanay, ‘Soğan kamuflajlı TIR’daki infilaklı fitillerin kendi firmalarının Afyonkarahisar Evciler’deki depolarından yüklendiğini itiraf etmişti. Bugün dinlenen gizli tanık Yılmaz ise firmanın FETÖ bağlantılı olduğunu iddia etti. Patlayıcı firmasının ilk sahibi, Çağlayan Catering yöneticisi Levent Yaşar’da bu davada yargılanıyor.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2017 Salı, 13:25

Şanlıurfa’da soğan yüklü TIR’da ele geçirilen 5.5 ton infilaklı fitil davasının yankısı Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden FETÖ/PDY bağlantılı ‘patlayıcı’ davasında gündeme oturdu. Davada gelinen noktada Çağlayan Catering, Trend Madencilik, Denizli Patlayıcı firması ile FETÖ ilişkileri tanık ifadeleriyle de ortaya çıkmaya başladı.

DOĞANAY İTİRAF ETMİŞTİ
Duruşmanın dünkü (Pazartesi) oturumunda Trend Madencilik’in Levent Yaşar’dan sonraki sahibi olan, daha sonra Denizli Patlayıcı firmasını kuran Mesut Doğanay SEGBİS aracılığı ile savunma yapmıştı. Doğanay, ‘Soğan kamuflajlı TIR’daki infilaklı fitillerin Afyonkarahisar Evciler’deki kendi firmalarına ait depodan yüklendiğini itiraf etmiş ancak MİT kimliği gösteren kişiler tarafından Türkmenlere götürülmek üzere teslim alındığını öne sürmüştü.

“ÇAĞLAYAN CATERİNG FETÖ’NÜN”
Duruşmanın bugünkü oturumunda ise tanıklar dinlendi. Tanık Habip Kızıltaş, Çağlayan Catering yöneticisi ve Trend Madencilik’in ilk sahibi olduğu öne sürülen Levent Yaşar için, “FETÖ’yü Denizli’de idare eden 10 kişiden biridir. Çağlayan Catering FETÖ’nün. Bunu herkes biliyor” dedi.

GİZLİ TANIK ANLATTI
Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya gizli tanık olarak bağlanan ‘Yılmaz’ ise Trend Madencilik’in kardeş kuruluşu olan Denizli Patlayıcı firmasının FETÖ bağlantılı olduğunu öne sürdü.

SAVCI ÖYLE BİR ŞEY SORDU Kİ…
3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı bugünkü oturumda sorularını Çağlayan Catering ve yöneticisi Levent Yaşar üzerine yoğunlaştırsa da, savcı tanıklara Trend Madencilik, Denizli Patlayıcı firması ve Çağlayan Catering arasında bir bağlantı aramaya yönelik sorular yöneltti. Savcının, “Yemek pişiren biri niye patlayıcı işine girsin?” sorusunu yanıtlayan gizli tanık Yılmaz, “Girmesini istemişlerdir, o da girmiştir. Emir ve direktif altında yapılmış olabilir. Levent Yaşar gibiler bu yapının askeridir. Bir anaokulunda katıldığım bu yapının bir toplantısında G.P. isimli bir arkadaşım Denizli Patlayıcı firmasının FETÖ’ye bağlı olduğunu söylemişti. Firmanın sahibi Mesut Doğanay’da toplantılara katılırdı” dedi.

DÖRT AYRI DOSYADA YARGILANIYOR, SAVUNMA VERMEYİ REDDEDİYOR
Bu arada Trend Madencilik’in ilk sahibi olduğu öne sürülen ve ‘Patlayıcı’ davasında yargılanan sanıklar arasında yer alan Çağlayan Caterin’in yöneticisi Levent Yaşar savunma yapmayı reddetti. İşadamları, Çağlayan Catering, Patlayıcı ve polis okulundaki sınavların soru anahtarlarının verilmesi gibi 4 ayrı FET/PDY dosyasında ayrı ayrı yargılanan Levent Yaşar, dosyaların birleştirilmesini talep etti. Yaşar’ın 4 ayrı dosyada da savunma vermeyi reddettiği biliniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı