REKLAMI GEÇ

Türkiye’nin demokrasi zaferi 3 yaşında

Türkiye’nin demokrasi zaferi 3 yaşında

Bugün 15 Temmuz. Ülkenin dört bir yanında halkın göğsünü siper ederek kazandığı demokrasi zaferinin 3. yıldönümü. FETÖ/PDY’li hainlerin başlattığı darbe girişimi halkın büyük çabası ile bastırıldı, geride 251 şehit ve 2.196 gazi bıraktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2019 Pazartesi, 10:16

Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde örgütlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın üyesi askerlerin kanlı darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı.

İhanet girişimi tarihte görülmemiş bir direnişle karşılaştı. Darbe girişiminin başladığı anlardan kısa süre sonra halk inanılmaz bir reaksiyon gösterdi, Türkiye’nin her köşesinde sokağa döküldo, darbecilerin karşısında durdu.

Hain darbeciler beklemedikleri bir direnişle karşılaşınca, saatler içinde hevesleri kursaklarında kaldı.

3 yıl önce yaşanan kanlı gecede tarihi kahramanlıklarla dolu Türk halkının demokrasiye sahip çıkması, hainlerin emellerini boşa çıkardı. Ülkenin demokrasi tarihine kara bir sayfa olarak eklenen cunta girişiminin bilançosu ise çok ağır oldu. Türkiye’nin en uzun gecesinde 251 kahraman şehit oldu, 2.196 vatandaşımız da gazi.

DENİZLİ DİMDİK AYAKTAYDI
Darbe girişimin kilit noktalarından biri de Denizli’ydi. Hain kalkışmanın odağında yer alan Komando Tugayı’nın dönemin komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır’ın başını çektiği hainler, 550 komandoyu Ankara’ya sevk etmek istedi, ancak ülkenin her yerinde olduğu gibi halkı karşısında buldu.

Tugay’dan çıkarılan komandoları uçakla Ankara’ya götürmek isteyen hainler, Çardak ve havaalanında beklemedikleri bir tablo ile karşılaştı.

Hainlerin konvoyu Çardak’ta sivil halk tarafından durduruldu, Çardak Havaalanı’nın elektrikleri kesildi, pist iş makinaları ile doldurularak, uçakların inişi engellendi.

Sabaha kadar süren bu direniş, kanlı bir sonuç doğurmadı, ancak hainler emellerine ulaşamadı, Ankara’ya gidecek büyük askeri güç engellenmiş oldu.

HALK SOKAKLARDAYDI
Çardak bölgesinde halk askeri konvoyu engellerken, 7’den 70’e Denizlililer de meydanları doldurdu. Tugay Komutanlığı önü iş makinaları ve kamyonlarla ablukaya alındı.

Denizli, 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinde etkin rol oynayan kahramanlar arasına adını yazdırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı