REKLAMI GEÇ

Yeniden yapılanmaya çalışan FETÖ’ye darbe

Yeniden yapılanmaya çalışan FETÖ’ye darbe

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Denizli’de yeniden yapılanmaya çalıştıkları belirlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik kapsamlı bir operasyon başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mart 2021 Pazartesi, 14:14

Denizli polisi, kentte yeniden yapılanmaya çalıştıklarını deşifre ettikleri FETÖ/PDY üyelerine yönelik soruşturma başlattı.

Deşifre olmuş örgüt mensuplarının örgütten kopmalarını önlemek, haklarında yürütülen soruşturmalar nedeniyle aranan örgüt mensuplarına yardım etmek, yer temin etmek, örgüt adına para toplamak ve sohbet toplantıları düzenleyerek örgütün dağılan kadrolarını tekrar bir araya getirme çabası içerisinde oldukları, örgüt içerisinde çözülmenin önüne geçmek amacıyla tutuklu olarak yargılamaları devam eden örgüt mensuplarının yakınlarına maddi yardım yaptıkları belirlenen zanlılara yönelik, 9 farklı adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

Operasyonlarda 8 zanlı yakalandı, ikametlerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital ve örgütsel doküman ile örgüt mensuplarına dağıtılmak üzere ayrı ayrı zarflara konulmuş 7.500 TL ele geçirildi.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyesi olma suçundan adliyeye sevk edilen 8 zanlıdan 6’sı tutuklandı, 2 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

6 YIL KESİNLEŞMİŞ CEZASI VARDI, YAKALANDI
Öte yandan, Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdiği operasyonla FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olma suçundan hakkında yakalama kararı olan ve Bursa Ağır Ceza Mahkemesince 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan Bylock kullanıcısı zanlıyı yakaladı. Adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında yakalama emri bulunan meslekten ihraç edilmiş 1 öğretmen de yakalandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı