REKLAMI GEÇ

19 Mayıs 103’üncü yılında coşkuyla kutlanıyor

19 Mayıs 103’üncü yılında coşkuyla kutlanıyor

Denizli’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi törenler ile başladı. Kentte 19 Mayıs 103’üncü yılında coşkuyla kutlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2022 Perşembe, 11:11

Denizli’deki törenler, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ve müdürlük çalışanlarının Valilik yanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Valilik önünden başlayan kortejde Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde protokol, gençler, sporcular ve vatandaşlarında katıldığı yürüyüş 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanına kadar devam etti. Bu sırada 103 metre uzunluğunda hazırlanan Türk Bayrağını tüm sporcular birlikte taşındı.

İlman, törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla İstiklal Mücadelesi’ni başlattığını söyledi.

İlman, “Bayramın coşku ve heyecanını yürekten hissediyoruz. Gençlere armağan edilen bu bayramı ve gurur duyacağımız daha nice zaferleri bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tarih sayfalarına sığdıramayacağımız şehit ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunu ve çeşitli sporcuların gösterilerinin ardından tören sonra erdi.

Vali Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cengiz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, MHP İL Başkanı Yusuf Garip, CHP İL Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, il müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı