REKLAMI GEÇ

65 yaş ve üzerine seyahat izni geldi

65 yaş ve üzerine seyahat izni geldi

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Hasan Karahan başkanlığında olağanüstü toplandı, 65 yaş ve üzeri vatandaşların seyahatlerine izin verilmesi kararını aldı. Seyahat izni alan yaşlılar gittikleri yerde en az 30 gün kalacak, burada da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2020 Perşembe, 12:35

İçişleri Bakanlığı’nın 20.05.2020 tarihli 65 yaş ve üzeri vatandaşların seyahat izni konulu yazısına istinaden bir araya gelen Hıfzıssıhha Meclisi üyeleri, 65 yaş ve üzeri vatandaşların seyahatlerine verilecek iznin kriterlerini belirledi.

Buna göre, seyahat izni verilecek olan 65 yaş ve üzeri vatandaşların son üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar hariç, seyahat izin belgesi alabilecekleri ifade edildi.

65 yaş ve üzeri vatandaşların gittikleri yerlerde en az 30 gün kalmak şartı ile istedikleri yerleşim yerine gidebilecekleri belirtilirken, yaşlılara bir kişinin refakat edebilmesi de karara bağlandı.

65 yaş ve üzeri vatandaşların seyahat izin belgesi almak için elektronik ortamda e-devlet, İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi ve Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı üzerinden talepte bulunabilecekleri belirtilirken, başvuru sahiplerinin ve beraberindekilerin Covid-19 evde izolasyon sorgusunun yanı sıra belirtilen hastalıklarının olup olmadığının sistem üzerinden otomatik olarak sorgulanmasına karar verildi.

Vatandaşlarımızın belge almak için herhangi bir kuruma başvurmalarının gerekmediği, seyahat izin belgesi başvurularının otomatik olarak değerlendirileceği bildirildi.

65 yaş ve üzeri vatandaşlar için düzenlenecek seyahat izin belgeleri tek yön olacak ve gittikleri yerde en az 30 gün kalmaları gerekecek. Ayrıca bu kişilere refakat edenlerin de 72 saat içinde geri dönmeleri gerekecek.

65 yaş ve üzeri vatandaşlar, gittikleri yerlerde de dışarı çıkma kısıtlamasına tabi olacaklar.

Yorumlar

Pınar Yıldız   -  Bağlantı 21 Mayıs 2020, 14:17

Şehirlerarası nakliyatyapanlar valiliklerden izin alan kişilerin ev eşyalarının taşıma işlemini gerçekleştirebilecekler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı