REKLAMI GEÇ

8 ayda rekor sosyal mesafe ve maske cezası, 7 milyon lira

8 ayda rekor sosyal mesafe ve maske cezası, 7 milyon lira

Türkiye Mart ayından bu yana koronavirüs kabusuyla boğuşuyor. Koronavirüs yayılımını engellemek, vatandaşların kendilerini ve çevresindekileri korumaya teşvik etmek amacıyla önce sosyal mesafe, ardından da maske kuralı getirildi. Korona günlerinde emniyet güçlerinin en yoğun olarak yaptıkları denetimleri de bu iki kural oluşturdu. Sosyal mesafe kuralı ile maske takma zorunluluğunun getirildiği 8 aylık süreçte Denizli’de toplam 7 milyon 142 bin lira ceza kesildi.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2020 Cuma, 13:53

Dünya koronavirüsle mücadele ediyor, birçok insan bu salgın hastalık yüzünden yaşamını yitiyor. Türkiye’de Mart ayında ilk koronavirüs vakasının görülmesiyle birlikte bazı kurallar hayata geçirildi. Virüsün yayılımını önlemeyi amaçlayan bu kurallara gerektiği gibi uyulmayınca da ortaya cezalar çıktı.

ÖNCE SOSYAL MESAFE KURALI DEVREYE GİRDİ
Koronavirüs yayılımının etkili yollarından biri olarak kabul edilen sosyal mesafe virüsle mücadelenin anahtarlarından biri. Kişiler arasında 1.5 metre mesafenin olması, sohbet sırasında virüsün hava yoluyla karşıdakine bulaşmasını önemli ölçüde engelliyor.

Vatandaşları virüsten korumak adına Denizli’de 13 Nisan tarihinden bu yana sosyal mesafe kuralı uygulanıyor. Sosyal mesafe kuralından yaklaşık bir ay sonra da maske takma zorunluluğu getirildi. Denizli, maske takma konusunda ilk karar alan ve kuralı uygulayan il olma özelliğine de sahip.

13 Nisan’da sosyal mesafe ve 11 Mayıs’ta maske takma zorunluluğu getirilmesinin ardından da denetimler hızlandı. Emniyet güçleri mesailerinin büyük bölümünü sosyal mesafe ve maske kuralına uyulup uyulmadığını denetlemeye ayırdı.

Başlangıçta uyarı ve eğitim şeklinde hayata geçirilen kurallar, kısa süre sonra cezalara döndü. Zaman zaman rekor, zaman zaman da makul seviyelerde cezaların uygulandığı 8 aylık süreçte Denizli’de 7 milyon 142 bin 470 lira sosyal mesafe ve maske cezası kesildi.

24 SAAT DOLMADAN 279 BİN 176 LİRA CEZA
11 Mayıs’ta getirilen maske takma zorunluluğuna uymayanlara 22 Haziran’dan itibaren cezai işlem uygulanmaya başladı. Denizli’de bu tarihte 24 saat dolmadan 753 kişiye 279 bin 176 lira ceza kesildi.

1 HAFTADA REKOR CEZA, 1 MİLYON 67 BİN 400 LİRA
Maskede rekor ceza ise 21-27 Eylül tarihleri arasında kesildi. Bu sürede 1.186 kişiye 1 milyon 67 bin 400 lira maske takmama cezası kesildi.

SOSYAL MESAFEYE 156 BİN LİRA CEZA
Sosyal mesafeye rekor ceza ise 4-10 Mayıs tarihleri arasında geldi. Sosyal mesafe kuralını ihlal eden 182 kişiye 156 bin 552 lira ceza uygulandı.

13 Nisan’dan 23 Kasım’a kadar sosyal mesafe kuralını ihlal edenler 1 milyon 35 bin 55 lira ceza öderken, 22 Haziran-23 Kasım tarihleri arasında maske takmamakta ısrar edenlere 6 milyon 107 bin 415 lira ceza kesildi.

Yorumlar

Melek kocabas   -  Bağlantı 27 Kasım 2020, 22:36

Çok isabetli olmuş toplum kurallara uymuyor lar güvenlik güçleri nin ellerine sağlık kimse laf anlamıyorlar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı