REKLAMI GEÇ

Acıgöl’de yaşayan binlerce flamingo izleyenleri büyüledi

Acıgöl’de yaşayan binlerce flamingo izleyenleri büyüledi

Denizli’nin Çardak ile Afyonkarahisar’ın Dazkırı ve Başmakçı ilçelerinin arasında kalan Acıgöl, bugünlerde binlerce flamingoya ev sahipliği yapıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2020 Çarşamba, 14:53

Ülkenin soda kaynaklarından Acıgöl’ün her yılki sakinleri göçmen flamingo kuşları, bu yıl da muhteşem görüntülere sahne oluyor. Denizli’nin Çardak, Afyonkarahisar’ın Dazkırı ve Başmakçı ilçeleri arasında kalan Acıgöl flamingoları için bir dönem Denizli’de tanıtım yapılmaya çalışılsa da başarılı olamadı ve gölün öte yakasındaki Afyonkarahisar daha çok sahip çıktı.

Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Bürosu, Acıgöl’de fotoğraf ve video arşiv çalışması yaptı. Flamingoları görüntüleyen fotoğraf sanatçısı Çağrı Selek, şu anda gölde binlerce flamingonun olduğunu söyledi.

Her yıl göle geldiğini ancak ilk kez bu kadar kalabalık bir flamingo sürüsüyle karşılaştığını aktaran Selek, şunları kaydetti:

“Acıgöl bilindiği üzere göçmen kuşların konaklama alanlarından bir tanesi. Tele makinamızla görüntülemek istedik. Kuşların çok uzakta olduğunu fark ederek drone kameramızla onları görüntülemeye çalıştık. Flamingolar drone kamerayı görünce kaos oluşturdu. Biz izlerken çok hoşumuza gitti. Şu anda gölde binlerce kuş olduğunu düşünüyorum. Çünkü çok kalabalıktı. Geçen sene de geldim ancak bu kadar kalabalık görmemiştim. Yamaçlara çıkıldığında, tele objektifle görüntülendiği zaman göl, manzarasını ortaya koyuyor.” (AA)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı