REKLAMI GEÇ

Adıgüzel Barajı’nda korkutan görüntü

Adıgüzel Barajı’nda korkutan görüntü

Güney’de elektrik üretiminin yanı sıra sulamada da etkili olan Adıgüzel Barajı’nda ortaya çıkan görüntü tedirginlik yarattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2020 Salı, 18:01

Güney’de Menderes Nehri üzerinde kurulu bulunan Adıgüzel Barajı, elektrik üretimine etkisi ve bölgenin sulama suyu ihtiyacını karşılaması nedeniyle hayati öneme sahip.

Geniş bir havzaya yayılan ve bölgenin ekosisteminde önemli bir rolü olan Adıgüzel Barajı’nda son günlerde ortaya çıkan görüntü tedirginlik yarattı.

Gölün büyük bölümünü kaplayan değişim merak konusu olurken, bunun ötrofikasyon olabileceği ifade ediliyor.

Dış kaynaklı güçlü besinlerin göle girmesiyle oluşan ve su ekosisteminde önemli değişimleri beraberinde getiren ötrofikasyon oluşumu, sudaki oksijeni ciddi şekilde azaltıyor.

Önlem alınmaması halinde gölün büyük bölümünü kaplaması muhtemel olan yosunlanma, aynı zamanda suyun oksijenini ciddi şekilde düşürüyor, bu da su canlılarına çok fazla yaşam şansı bırakmıyor.

ÖTROFİKASYON NEDİR?
Ötrofikasyon, göl gibi herhangi bir büyük su ekosisteminde, başta karalardan gelenler olmak üzere, çeşitli nedenlerle besin maddelerinin büyük oranda artması sonucu, plankton ve alg varlığının aşırı şekilde çoğalmasıdır.

Yorumlar

Ender   -  Bağlantı 1 Mayıs 2020, 12:04

Menderes den sarap cıların pisligi banaz cayindan organizenin pisligi hep oralara dökülüyor tabi kimse buna bi durdiyen yok son zamanlarda barajda su kalmadı sürekli su cekiliyo böyle devam ederse göl kuruyacak oksijen yetmemesi coknormal yazık olack

Hasan aksoy   -  Bağlantı 1 Mayıs 2020, 05:18

Uşak eşme deki tüm tavukçuluk işletmesinin atık sularıda adıgüzel barajına gidiyor

Osman Ünlü   -  Bağlantı 29 Nisan 2020, 14:08

Adıgüzel barajını koruyalım lütfen.

HAYRETTİN SOĞANCI   -  Bağlantı 28 Nisan 2020, 20:14

Adıgüzel barajında meydana gelen ÖTROFİKASYON Uşak organize sanayi bölgelerinde bulun Deri işleme sanayi ve tekstil fabrikaların arıtma tesislerinin ve Uçağın arıtma tesislerinin çalışmamasından dolayı Adıgüzel barajını besleyen derelerden kaynaklan

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı