REKLAMI GEÇ

Adli Yıl törenle başladı

Adli Yıl törenle başladı

2021-2022 Adli Yılı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı. Törene Denizli’de görev yapan hakim, savcı ve avukatlar katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2021 Çarşamba, 13:54

2021-2022 Adli Yılı Valilik önündeki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Adalet Komisyonu Başkanı Halil Ortaköy ve Baro Başkanı Adnan Demirdöğer, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Bölükbaşı, konuşmasında yeni adli yılın doğru kararlara vesile olmasını, milletin beklentilerine ve kamu vicdanına uygun hukuk düzeninin sağlanmasını diledi.
Yargılama makamının verdiği kararların her zaman itiraza tabi olduğunu, hakim ve savcının da yanlış yapabileceğini ifade eden Bölükbaşı, kesin bir hüküm teşkil etmedikçe her türlü kararın düzeltilebilir olduğuna dikkat çekti.

Sosyal medya üzerinden yargılama sonuçlarına ilişkin kötüleyici tavırlar içerisine girildiğine işaret eden Bölükbaşı, şunları söyledi:

“Bir karar veriliyor, bu karar üzerine sosyal medyadan çeşitli baskılarla bu karar değiştirilmeye çalışılıyor. Bilin ki hakim savcı gücünü vicdanından alır, vatandaşımızın adalet isteğini yerine getirir, sosyal medya trollerinin baskılarına, hukuksuzluk taleplerine asla izin vermez. Hukuk öğretisinde yasama ve yürütmeye karşı yargı bağımsızlığı anlatılır. Ama bence yargının bir de artık bu sosyal medyaya karşı bağımsız kalması çok önem teşkil etmeye başladı. Sosyal medyada yapıcı eleştirilerin her zaman başımızın üstünde yeri var. Ama yok etmeye, kararlarımızı etkilemeye yönelik hiçbir baskıya izin vermeyeceğiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı