REKLAMI GEÇ

Adm ve Gdz Elektrik, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için sokakları turuncu aydınlattı

Adm ve Gdz Elektrik, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için sokakları turuncu aydınlattı

Adm ve Gdz Elektrik, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) 25 Kasım’dan başlayarak 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar devam edecek “Kadınlara Yönelik Şiddete Son Kampanyası”nda farkındalık yaratmak için sokaklarını turuncu aydınlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Aralık 2021 Cuma, 12:31

Aydın, Denizli ve Muğla’nın elektrik dağıtımını yapan Adm Elektrik ile İzmir ve Manisa illerinin elektrik dağıtımını üstlenen Gdz Elektrik, kadına yönelik şiddetin son bulması için küresel ölçekte düzenlenen ve her yıl 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde başlayıp 10 Aralık İnsan Hakları Gününe kadar devam edecek 16 günlük aktivizm kampanyasına katıldı.

Adm ve Gdz Elektrik, hizmet noktalarında belirlenen caddeleri turuncu ile aydınlatarak, kadına yönelik şiddete kayıtsız kalmadığını gösterdi. Eşit hayat yaklaşımıyla toplumsal cinsiyet eşitliği sağlamak üzere çalışmalara odaklanan Adm ve Gdz Elektrik, elektrik direklerini turuncu renklendirerek sokakların da turuncu aydınlatılmasını sağlayarak kampanya süresince kadınlara yönelik uygulanan şiddete dikkat çekti.

NEDEN TURUNCU RENK?
Dünya Sağlık Örgütü’nün 2014 yılında kadına yönelik şiddeti “küresel salgın” olarak ilan etmesinin ardından, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı 16 günlük aktivizm kampanyası başlattı. Kampanya süresince şiddete karşı kayıtsız kalmamaya ve ses çıkarmaya dikkat çekmek amacıyla her sene “Dünyayı Turuncuya Boya” sloganı altında, kadına yönelik şiddetten arınmış bir dünyayı temsil eden turuncu temalı aktiviteler düzenleniyor. Kampanya sürecinde ışığı ve umudu simgeleyen turuncu rengi kullanan kişi ve kurumlar, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık çalışmalarına desteklemiş oluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı