REKLAMI GEÇ

AFAD Denizli’de 500 bin kişiye “Afet Farkındalık Eğitimi” verecek

AFAD Denizli’de 500 bin kişiye “Afet Farkındalık Eğitimi” verecek

Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Ali Etiz, 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” ilan edilmesi nedeniyle kentte 500 bin kişiye eğitim vereceklerini söyledi.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 3 Mart 2021 Çarşamba, 13:24

AFAD, Denizli´de çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Doğal afetlerden kayıp vakalarına, trafik kazalarından kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehditlere kadar birçok alanda faaliyet gösteren AFAD, meydana gelen olaylarda halkın can ve mal güvenliğinin korunması için de eğitimleri aralıksız sürdürüyor.

“AFAD 365 GÜN 24 SAAT GÖREV BAŞINDA”
AFAD Denizli İl Müdürü Ali Etiz, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Polisevi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. AFAD’ın kentte 365 gün 24 saat görev başında olduğunu ifade eden Etiz, 2020 yılı içerisinde arama kurtarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kayıp vakaları, sıkışmalı trafik kazaları, su altı ve su üstü olayları gibi birçok vakaya müdahale ettiklerini, birçok vatandaşın canlı kurtarılmasını sağladıklarını belirten Etiz, Elazığ ile İzmir depremlerinde de etkin rol oynadıklarını söyledi.

“EĞİTİMLER YIL BOYUNCA SÜRECEK”
Denizli’de 500 bin kişiye temel afet farkındalık eğitimi vermek istediklerini dile getiren Etiz, “Yaklaşık 1,5 aydır yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Farklı kesimlere eğitimler veriyoruz. Eğitimlerimiz kent genelinde yüz yüze, online ve sosyal medya başta olmak üzere çeşitli platformlarda yıl boyunca devam edecek. Amacımız, toplumumuzun bu konuda bilinçlenmesi, olası bir afet durumunda kayıpların en aza indirilmesi” dedi.

Toplantıda gazetecilere İl Müdür Yardımcısı Doğan Tufan tarafından temel afet farkındalık eğitimi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı