REKLAMI GEÇ

Ak Parti’de meclis üyesi adayları kesinleşiyor

Ak Parti’de meclis üyesi adayları kesinleşiyor

Yaklaşan yerel seçimlerin en hazırlıklı partisi, Ak Parti’de son hazırlıklar tamamlanıyor.Denizli’de toplam 297 meclis üyesi adayının ismi bu hafta sonu netleşecek. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, zirveye başkanlık etmek üzere Denizli’ye geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Şubat 2024 Perşembe, 12:07

Denizli’de Cumhur İttifakı çatısı altında 20 belediye başkan adayını en erken belirleyen parti olan Ak Parti’de sıra meclis üyelerine geldi. 20 Şubaet’ta İlçe Seçim Kurullarına sunulması gereken listeler için Denizli’de bu hafta zirve var. Ak Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu  Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz listelerin netleşeceği zirveye başkanlık etmek üzere Denizli’ye geldi.

Tarifeli uçakla Denizli’ye gelen Demiröz’ü Çardak Havaalanında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör ile partililer karşıladı. Demiröz doğrudan İl Başkanlığına geçti.

Demiröz’ün başkanlık edeceği toplantıda ilçelerin nüfusuna göre meclis üyesi adayı belirlenecek. En kalabalık meclisler 37’şer kişi ile Pamukkale ve Merkezefendi’de.

Sarayköy, Tavas, Buldan, Kale ve Honaz’da 15, Serinhisar, Bozkurt, Çal, Çameli’nde 11, Çardak, Güney, Bekilli, Baklan, Beyağaç ve Babadağ’da 9 belediye meclisi üyesi ismi belirlenecek. 297 isim ardından ilçe seçim kurullarına sunulacak.

Seçim sonrası partilerin aldığı oylara göre, ilçe belediye meclisleri oluşacak. İlçe meclisi üyeleri yine oy oranına göre Denizli Büyükşehir Meclisi’nde de görev yapacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı