REKLAMI GEÇ

Alçakça katliamın şehidi Mehmet Öztürk’ün yeğenine, gazi arkadaşlarından ‘unutulmaz’ düğün

Alçakça katliamın şehidi Mehmet Öztürk’ün yeğenine, gazi arkadaşlarından ‘unutulmaz’ düğün

Elazığ-Bingöl karayolunda 1993’te, usta birliğine katılmaya giderken, silahsız ve sivil kıyafetli olmalarına rağmen alçakça şehit edilen 33 askerden biri Denizlili Mehmet Öztürk… Şehidin kardeşi Feridun Öztürk’ün kızı Ümmühan, dünya evine girdi. Şehidin gazi arkadaşları, kırmızı beyaz tişörtlerle düğüne katılıp, hem duygusal anlar hem de mutluluk yaşattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ağustos 2021 Cumartesi, 13:07

Türkiye’nin kalbinde derin yara açan olaylardan biri 1993 yılındaki Elazığ-Bingöl karayolunda 33 acemi silahsız askerin şehit edilmesiydi… Aradan geçen onca yıla rağmen, 33 canın katledilmesi, olayı yaşayan, ölü numarası yaparak kurtulan gazilerin anlatımlarıyla hala canlı…

O katliamda şehit edilenlerden biri de Denizlili asker Mehmet Öztürk’tü… Öztürk’ün hiç görmediği yeğeni, kardeşi Feridun Öztürk’ün kızı Ümmühan, dünya evine girdi.

Şehit yakını Gülan ve Feridun Öztürk’ün kızları Ümmühan ile Çiğdem ve Lütfi Yiğit çiftinin oğulları Nesim’in düğün töreninde şehidin silah arkadaşları sürpriz yaptı.

Olayı bizzat yaşayan ve ölü taklidi yaparak kurtulan ancak hayatını tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak sürdüren Denizlili gazi Erdal Özdemir’in de aralarında bulunduğu grup kırmızı beyaz tişörtlerle düğüne katıldı.

Harmandalı oynayan grup, düğüne katılanları hem duygulandırdı hem de gururlandırdı.

Video: Fatih Gündüz / Facebook

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı