REKLAMI GEÇ

AYDEM’den Çivril’de elektriği kesilen KOAH hastasıyla ilgili açıklama

AYDEM’den Çivril’de elektriği kesilen KOAH hastasıyla ilgili açıklama

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, dün Çivril’de KOAH hastası Ünal Güldal’ı ziyaret etmiş, cihaza bağlı tedavi olmasına rağmen elektriğinin kesildiğini belirterek, sert tepki göstermişti. AYDEM’den konuya ilişkin açıklama geldi. Vatandaşın elektriğinin açıldığı ve cihaza bağlı hasta kaydının yapıldığı belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2022 Cuma, 12:43

Son dönemlerde hızla artan elektrik fiyatları nedeniyle ödeme yapamayan ve elektriği kesilen abonelere ilişkin tepkiler giderek artıyor. Son olayda, şeker ve KOAH hastası olan, bu nedenle sürekli cihazla oksijen alması gereken Çivril’de yaşayan Ünal Güldal’ın elektriğinin kesilmesi gündeme gelmişti.

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun ziyaret ettiği ve tepki gösterdiği olaya ilişkin AYDEM’den açıklama geldi.

“Cihaza bağlı hasta” olduğuna dair sağlık raporunu paylaşan müşterilere borçtan kaynaklı enerji kesme işlemi uygulanmadığının ifade edildiği açıklamada, “Habere konu olan, engelli ve koah hastası olduğu belirtilen Ünal Güldal isimli müşterimizin ise, tahsilat işlemlerinde “cihaza bağlı hasta” veya “engelli birey” olarak değerlendirilmesini sağlayacak herhangi bir başvurusu veya beyanı bulunmamaktadır” denildi.

Konunun gündeme gelmesinin ardından Ünal Güldal ile hızla görüşüldüğü ve dün enerjisinin açıldığının belirtildiği açıklamada, “Bu vesileyle, ‘cihaza bağlı hasta’ olduğuna dair sağlık raporunu paylaşan müşterilerimize borçtan kaynaklı enerji kesme işlemi uygulanmadığını hatırlatmak isteriz” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı