REKLAMI GEÇ

Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi nihayet yapıldı, 6 firma talip oldu

Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi nihayet yapıldı, 6 firma talip oldu

Daha önce 8 kez ertelenen Aydın-Denizli Otoyolu’nda 9. ihale yapıldı. İzmir ve Antalya’yı birbirine bağlayacak projenin 163 kilometrelik bölümünü kapsayan ihaleye 6 firma teklif verdi. Aydın ile Denizli arasındaki ulaşımı 1 saate indirecek olan yolun yapımı 3 yıl sürecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2020 Cuma, 17:07

Denizli’nin çok uzun süredir beklediği Aydın-Denizli Otoyolu için beklenen ihale yapıldı. Daha önce 8 kez ertelenen, son olarak 11 Haziran’da yapılması gerekirken pandemiye takılan ihale bugün gerçekleşti.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre İzmir-Aydın Otoyolu’nun devamında yer alacak olan ve İzmir’den Antalya’ya kadar kesintisiz ulaşımı sağlayacak projenin ikinci etabını oluşturan Aydın-Denizli Otoyolu için Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli uygulanacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ihaleye 6 firma teklif verdi. 140 kilometre otoyol ve 23 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 kilometreden oluşacak otoyol, mevcut Aydın Çevre Yolu Otoyol Ayrım Kavşağından başlayarak Yenipazar’a ulaşacak. Çeltikçi-Korucuk-Kocadere istikametinde devam edecek otoyol Kocabaş mevkiinde tamamlanacak.

3 YIL İÇİNDE TAMAMLANMASI PLANLANIYOR
Otoyol inşaatı, ihalenin sonuçlanmasının ardından 3 yıl içerisinde tamamlanacak. Teklif ve ayrıntılı çalışmaların tamamlanmasının ardından geçiş ücreti üzerinden indirim yapılarak en düşük teklifi veren firma teknik yeterlilikleri incelendikten sonra sözleşmeye davet edilecek, ardından da inşaat çalışması başlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı