REKLAMI GEÇ

Aydın-Denizli Otoyolu’nun iptal edilen ihaleleri meclise taşındı, araştırma önergesi verildi

Aydın-Denizli Otoyolu’nun iptal edilen ihaleleri meclise taşındı, araştırma önergesi verildi

TBMM Genel Kurulunda, “Aydın-Denizli Otoyolu Projesi ihalesinin iptali” ile ilgili araştırma önergesi görüşüldü. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, yap-işlet-devret modeli üzerinde gerçekleşen ihalelerin araştırılması gerektiğini ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2020 Çarşamba, 10:51

TBMM Genel Kurulunda, kanun değişiklikleri tekliflerinin ardından partilerin grup önerileri ele alındı. İYİ Parti’nin, “Aydın-Denizli Otoyolu Projesi ihalesinin iptali” ile ilgili araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi görüşüldü.

Öneri üzerine söz alan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, yap-işlet-devret modeli üzerinde gerçekleşen ihalelerin araştırılması gerektiğini söyledi.

VATANDAŞ NE KAZANACAK?
İktidar milletvekillerinin seçim vaadi olan Aydın-Denizli Otoyolu projesinin, hükümetin 100 günlük eylem planında yer almasına rağmen hala yapılmadığını belirten Öztürk, “Ege Bölgesi için önemli olan bu ihale, tasarruf tedbirleri kapsamında sürekli ertelenmekteydi. 26 Mart 2019 yılında gerçekleşen ihaleyi kazanan firma teminatı yakarak sözleşmeyi iptal etmiştir. Daha sonra yapılan ihaleye bakıldığında şartnamenin değiştiği görülmektedir. Bununla birlikte işi yapacak firma 10 yılda harcadığı paranın 25 katını kazanacaktır. Burada vatandaş ne kazanacaktır?” ifadelerini kullandı.

18 YILDA YAPAMADIĞINIZI BİZ YAPACAĞIZ
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ise 18 yıldır yapılmayan tek yolun Aydın-Denizli otoyolu olduğunu, 8 defa iptal edilen ihalenin 9’uncu kez yapıldığını öne sürdü.

“Yoksulun parasını, başkasının cebine koymayın” diyen Yıldız, “Aydın halkı size arifeyi gösterir ama bayramı göremezsiniz. Sizin 18 yılda yapamadığınızı göreceksiniz biz yapacağız” dedi.

BİRİLERİNİN DEDİĞİNE BAKMAYACAĞIZ, HİZMET EDECEĞİZ
AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise, söz konusu projenin ihalesinin 3 kez yapıldığını, birincisinde yeterli rekabet sağlanamadığını, ikinci ihalenin yapılıp, onaylandığını ancak firmanın sözleşmeyi imzalamadığını, üçüncü ihalenin ise sonucunun beklendiğini söyledi.

Özel sektör dinamiklerini işin içine dahil etmek için yap-işlet-devret modelinin tercih edildiğini ve böylece kamu kaynaklarını diğer hizmet alanlarına harcanabilmesinin önünün açıldığının altını çizen Arslan, “Böyle olunca 6 bin 100 kilometrelik yolu 27 bin kilometreye çıkarırsınız, böyle olunca 8 bin 600 kilometre sıcak asfaltı 26 bin kilometreye çıkarırsınız. Böyle olunca 100 yılda yaptığınız köprü ve viyadük 311 kilometre iken buna 489 kilometre ilave edersiniz. Dünyanın birçok yerinde yap-işlet-devret modelinde ihaleler yapılır. Birilerinin ne dediğine bakmayacağız, hizmet edeceğiz” diye konuştu. (AA)

Yorumlar

Anıl   -  Bağlantı 15 Temmuz 2020, 18:29

Yanı şimdi ben anlamadım. Kars millet!vekili mi yalan söyledi? Yoksa siz mi yalan haber yapıyorsunuz? 3 müüü? 9 mu?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı