REKLAMI GEÇ

Aysu Tekstil’den AKUT’a önemli destek

Aysu Tekstil’den AKUT’a önemli destek

Denizli’de, yüzde yüz ihracat yaparak bebek tekstil ürünleri alanında marka isim olan Aysu Tekstil, AKUT’a hayati önem taşıyan bir cihaz bağışladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Aralık 2020 Pazartesi, 10:19

Türkiye’nin en ünlü sivil arama kurtarma derneği olan AKUT’a, arama çalışmalarında hız kazandırmak ve toplumun can güvenliğine katkıda bulunmak adına, çok önemli bir dedektör olan sismik ve akustik dinleme cihazını hediye etti. Deprem sonrası enkaz altı canlı arama kurtarma çalışmaları için özel olarak geliştirilmiş olan sismik ve akustik dinleme cihazı, Türkiye genelinde hizmet veren 27 AKUT şubesinde sadece 3 adet bulunuyordu. Aysu Tekstil’in katkılarıyla Denizli AKUT, bu dinleme cihazına sahip 4. şube oldu. Bu cihaz, enkazın altında canlı varsa, bunu enkazın üzerinden tespit ederek hayat kurtaran, son derece kritik öneme sahip özel bir cihaz olma özelliğine sahip.

Aysu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Onur Aysu, “1999 yılında üretim sektörüne bir atölye ile başlayan firmamız zamanla büyürken, sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteği ve farkındalığı da artırmıştır. Yardımlaşma kültürünü ilke edinen firmamız, bu kapsamda özellikle insan hayatının öne çıktığı sosyal sorumluluk projelerine destek vermektedir. Son yaşanan İzmir depremindeki üzücü durumun ardından, enkaz çalışmalarında kritik öneme sahip olan sismik ve akustik dinleme cihazının 1. derece deprem bölgesi olan ilimizde de olması gerektiğini düşünüp bu cihazı AKUT’a bağışladık” diyerek duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Aysu Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sibel Aysu, “Şirket prensiplerimizin temelinde yer alan sosyal sorumluluk ve destek bilinci, aynı zamanda bir insanlık görevidir. AKUT, bugüne kadar doğal afetler, kaza, kaybolma gibi olaylarda gönüllülük esasıyla çalışmalarını başarıyla sürdürmüştür. Biz de bu başarıya katkıda bulunmak amacıyla, Denizli’de de böyle bir felaket yaşanmadan, bu cihazın edinilmesini sağladık. Umarız ki bu tür felaketler yaşanmaz ve bu cihaz hiçbir zaman kullanılmak zorunda kalınmaz” diye konuştu.

AKUT’TAN AYSU TEKSTİL’E TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Türkiye’ye örnek olacak önemli bir desteği hayata geçiren Aysu Tekstil’e teşekkür ziyaretinde bulunan AKUT Denizli Ekip Lideri Cengizhan Öztürk, “AKUT Denizli olarak, Türkiye’deki 27 Akut ekibinden biriyiz. Böyle bir bağış bizim gibi Anadolu şehri için büyük bir bağış. Derneğimize hediye edilen cihaz, yurt dışından ithal olarak ülkemize geliyor. Böylesine önemli bir cihazı Aysu Tekstil’in tek başına üstlenerek bize hibe etmesi tüm AKUT ekibine büyük bir sevinç yaşattı. Türkiye’deki AKUT şubelerinde bu cihazdan toplamda 3 adet mevcut. Bu cihaz ile bir binanın dinlemesini en iyi şekilde yapabiliyoruz, eğer binadaki tüm canlıları noktasal olarak bulabilirsek hemen diğer binaya geçiyoruz” dedi.

Bu bağışın yüzde yüz deprem bölgesinde yer alan Denizli için çok büyük bir bağış olduğunu dile getiren Öztürk, “Bu saatten sonra bizim üstümüze düşen cihaza yönelik eğitimleri tamamlayıp, cihazı vatandaşımız için en iyi şekilde kullanabilmek. Onur Aysu ve kıymetli eşi Sibel Aysu bence bu memleketin yetiştirdiği nadide insanlardan. Böylesine önemli bir bağışı herkes yapamaz. Bizim için çok kıymetli. Bu bağışın benim için bir diğer şaşırtıcı tarafı ise ilk defa bağış veren birilerinin, bağış alan ben olmama rağmen, benden daha mutlu daha heyecanlı olmalarıdır. Aysu ailesi, inanılmaz bir aile. Kendilerine bir kez daha teşekkür ederim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı