REKLAMI GEÇ

Başkan Zolan’dan Tavas ve Buldan yangınları ile ilgili açıklama

Başkan Zolan’dan Tavas ve Buldan yangınları ile ilgili açıklama

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas ve Buldan’da devam eden yangınlarla ilgili Anadolu Ajansı’na konuştu. Başkan Zolan, “Buldan’da hakimiyeti yeniden sağladık, yerleşim yerlerinde sorun yok. Tavas’ta Zeytin Ve Bağbaşı Yaylasına doğru (Denizli kent merkezi yönü) ilerlemeyi durdurduk” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2021 Salı, 23:51

Tavas ilçesinde çıkan orman yangının söndürülmesi için çalışmalara devam ediliyor.

Pınarlık Mahallesi Pınarlık ve Çakıroluk mevkisi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Yangına 35 arazöz, 250 orman işçisi, 10 iş makinesi, beton mikseri ve çok sayıda su tankeri ile karadan müdahale edildi.

Ekiplerin çalışmalarına mahalle sakinleri de destek veriyor. Bölgede görev yapan 2 helikopter de havadan alevlere müdahale etti.

Yangın haberini alan çok sayıda vatandaş ise ekiplere yiyecek, su ve ayran yardımında bulunuyor.

Jandarma ve polis ekipleri bölgede belirledikleri noktalarda güvenlik önlemlerini sürdürürken yetkili olmayanların girişine izin vermiyor.

Anadolu Ajansı’na konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’ye geçmiş olsun dileklerinde bulunarak şöyle konuştu:

“Dün Buldan ilçesi Türlübey Mahallesi’nde de bir yangın çıktı ve büyük bir mücadele verildi. Bizler de oradaydık. Çünkü onlar bizler önde olmazsak, ateşin içine yürüyerek arkadaşlarımızı cesaretlendirmemiz gerekiyordu. Dün söndürülmüştü. Soğutma çalışmaları sürerken tekrar yangın çıktı. Tekrar hakimiyet sağlanmış durumda. Yerleşim yerlerinde bir sorun yok. Tavas ilçemizde başlayan yangının çevresinde geniş ormanlık alanlar var. Kontrol edememiş olsak yayılma riski taşıyordu. İlk andan itibaren araçlarımız ile intikal ettik. Zeytinyayla mevkisi ve Bağbaşı Yaylası’na ilerleme söz konusuydu. Şuan itibarıyla o bölge kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları yapılıyor. Tedbirli halde soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Traktörü, kazması ve küreği ile çalışmalara katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız ormanına sahip çıkıyor. ‘Yangını tamamen kontrol altına alabildik’ diyebilmek için sabahı görmek gerekiyor. Sabah saatlerinde helikopterler tekrar çalışma yapacak.”

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise canla başla görev yapan tüm ekiplere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı