REKLAMI GEÇ

Beyaz cennette turizmciler bayram tatilinden umutlu

Beyaz cennette turizmciler bayram tatilinden umutlu

Pamukkale’de, Kurban Bayramı tatili öncesi otellerdeki doluluk oranı, yüzde 70’i geçti. Turizmciler bayram tatilinde yerli turistlerle otellerin doluluk oranlarının yüzde 90’lara ulaşacağını umarken, mutlaka rezervasyon yaptırmalarını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2022 Cuma, 09:30

Türkiye’nin en önemli turizm alanları arasında bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale’de 9 günlük Kurban Bayramı tatili, turizmcileri sevindirdi. Tatil sürecinde ziyaretçi akınına uğraması beklenen Pamukkale’de oteller, günler öncesinden rezervasyon almaya başladı. Travertenleriyle dünyaca ünlü ‘beyaz cennet’te, yerli ve yabancı turistlerin ilgisiyle otellerdeki doluluk oranı, yüzde 70 seviyesine ulaştı. Pamukkale’yi tercih eden yerli ve yabancı turistler beyaz travertenlerin yanı sıra balon turu ve yamaç paraşütü yaparak travertenleri havadan görüp, adrenalin yaşarken, antik kentleri de gezerek bayram tatilinin keyfini yaşayacak.


Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla yerli turistlerin Pamukkale’yi de tercih ettiğini söyledi. Bölgedeki otellerde yabancı turistlerle doluluk oranının yüzde 70 civarında olduğunu belirten Şen, “Yaz tatili aslında yeni başlıyor. Üniversite sınavları da bitti. Bayram tatilinin 9 olmasıyla birlikte Türkiye’de büyük bir insan hareketi yaşanacak. Bizde yerli turistlerle birlikte bölgemizdeki otellerdeki doluluk oranının yüzde 90’lara çıkmasını bekliyoruz. Hali hazırda yabancılarla doluluk oranları yüzde 70 seviyelerinde, bunun da yerli turistlerle artmasını bekliyoruz. Bundan sonraki dönemde de yerli misafirlerimizin Pamukkale’yi tercih etmesini bekliyoruz” dedi.

Bölgedeki bir termal otelin genel müdürü olan Levent Altuntaş ise, bayram tatilinin 9 gün olmasının turizmcileri sevindiğini ifade ederek, “Turizmciler olarak 9 günlük bayram tatilinde İç pazarda yoğun bir hareketlenme bekliyoruz. Tatil sahilleri etkileyecek gibi düşünülebilir ancak Pamukkale’de doğal miras listesinde yer alan, termal kaynakların yanı sıra soğuk havuzları da bulunan çok sayıda tesis var. Antik kentleriyle zengin olan ve kültür kenti olan Denizli aynı zamanda bir geçiş noktasıdır. Bayram tatiliyle ilgili beklentilerimiz büyük. Bayramın ikinci gününden itibaren yoğunluk bekliyoruz. Bölgemize gelecek olan ziyaretçilerimizden mutlaka rezervasyonlarını tamamlamalarını istiyoruz. Rezervasyon yaptırmadan gelmemelerini rica ediyoruz. “ diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı