REKLAMI GEÇ

Beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 78 yaşındaki kadın organlarıyla umut oldu

Beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 78 yaşındaki kadın organlarıyla umut oldu

Evinde beyin kanaması geçiren ve 10 gün süren yoğun bakım sürecinde yaşam savaşını kaybeden 78 yaşındaki Saime Yumuşak’ın bağışlanan organları 3 hastaya umut oldu. Yaşlı kadının karaciğeri ile 2 böbreği İzmir ve Antalya’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2022 Salı, 10:27

3 Haziran’da evinde fenalaşan Saime Yumuşak, yakınları tarafından Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan 78 yaşındaki Saime Yumuşak’ın beyin kanaması geçirdiği belirlendi.

Dahiliye Yoğum Bakım Ünitesi’ne alınan Saime Yumuşak, 10 gün süren yaşam savaşını kaybetti. Yaşlı kadının beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine yakınları organlarının bağışlanmasına karar verdi.

Organ bağışı kararının ardından İzmir Organ ve Doku Koordinasyon Merkezi’nden gelen ekipler tarafından yaşlı kadının karaciğeri ve böbrekleri alındı, İzmir ve Antalya’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk 2022 yılında Denizli’de 12 beyin ölümüne karşılık 8 organ bağışının gerçekleştiğini, alının organlarla Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan 27 kişinin yeni bir hayata merhaba dediğini ifade etti.

Öztürk, “Ülkemizde organ bağışı oranları düşük bir seviyede ve tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan hastalarımız sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybetmektedir. Yıllarca organ bekleyen hastaların sağlıklarına kavuşabilmesi için de organ bağışı oranları ve organ nakli sayılarının arttırılması gerekmektedir. Bu noktada Denizli olarak 2019 yılında Her Bağış Yeni Bir Hayat projesine başladık ve projemiz Denizlili vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gördü. Şuana kadar 18 bin 261 kişi organ bağışında bulundu. Bağışta bulunan herkese tek tek teşekkür ediyorum. Saime Yumuşak’a Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı