REKLAMI GEÇ

Bıçak bileme ustalarının Kurban Bayramı mesaisi

Bıçak bileme ustalarının Kurban Bayramı mesaisi

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar kurbanlık kesimlerinde kolaylık için bıçakçıların yolunu tutuyor. Denizli’nin işlek yerlerinden olan Bayramyeri Meydanı’nın ara sokaklarındaki bıçakçılarda bayram yoğunluğu yaşanıyor, bıçak bileme ustaları vatandaşları işlerini son güne bırakmaması konusunda uyarıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2021 Perşembe, 11:53

Kurban Bayramı’nda en çok ihtiyaç duyulan aletler arasında yer alan bıçaklar, tezgâhlardaki yerlerini günler öncesinden alırken bıçak ustaları, kaliteli bıçak kullanılması uyarısında bulunuyor.

Kurban Bayramı’na kısa bir süre kalırken kentteki bıçakçılarda hareketlilik yaşanıyor. Kurban kesecek vatandaşlar, bıçakları hazırlama telaşına düştü. Yeni bıçak alanların yanı sıra kimi vatandaşlar da eski bıçaklarını keskinleterek bayrama hazırlanıyor.

Bayramyeri Meydanı’nın ara sokaklarındaki bıçak ustaları da Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlardan gelen talepleri yetiştirebilmek için yoğun mesai harcamaya başladı.

Bıçak ustaları, çarklarını döndürerek hummalı çalışma içine girerken vatandaşlar da kurban kesiminde kullanacakları bıçaklarını keskinleştirmek ve bakımını yaptırmak için işin uzmanı bıçakçılara gidiyor.

Kentte bıçak üretimi ve bileyicilik yapan esnafın, Kurban Bayramı öncesinde yoğun mesaisi başlarken ustalar, vatandaşlara bıçaklarını keskinletmek için son günü beklememeleri konusunda tavsiyede bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı