REKLAMI GEÇ

Bir Türkiye klasiği: 20 gün önce döşedikleri boruları kaldırıyorlar!

Bir Türkiye klasiği: 20 gün önce döşedikleri boruları kaldırıyorlar!

Denizli’de DSİ tarafından yönetilen Bereket Sulama Birliği’nin 20 gün önce döşediği basınçlı su hattı borularını yerinden söktüğü görüldü. Boruların döşendiği alandan Aydın-Denizli otoyolunun geçeceği için hattın kaldırıldığı ileri sürüldü. Köylüler, “Biz yolun buradan geçeceğini biliyorduk. Söyledik ama dinlemediler. Şimdi apar topar boruları kaldırıyorlar” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2020 Pazar, 14:57

Denizli’de kısa süre önce temeli atılan Aydın- Denizli otoyolunda çalışmalar başlayınca Kocadere köyündeki sulama suyu hattı yerinden kaldırılmaya başlandı. DSİ tarafından yönetilen Bereket Sulama Birliği’nin ovadaki tarlalara basınçlı su götürme projesinin bir bölümünün otoyol ile kesiştiği bu nedenle boruların kaldırıldığı belirtildi. Köylüler, “Biz otoyolun buradan geçeceğini biliyorduk ama DSİ yetkililerine anlatamadık” dediler.

100 MİLYON LİRALIK PROJENİN KÜÇÜK BİR PARÇASI
Denizli’de DSI tarafından yönetilen Bereket Sulama Birliği cazibeli suyu ile 37 bin dekarlık tarım alanına ulaştıracak bir proje başlattı. Toplam maliyeti 100 milyon lira olan projede yaz döneminde ovadaki arazilerin susuz kalmaması için Gökpınar’dan takviye getirecek 3 km uzunluğundaki basınçlı su hattı da yer aldı. Toplam maliyeti 5 milyon lira olarak hesaplanan bu projenin 300 metrelik bölümü ise Aydın-Denizli otoyolu inşaatına takıldı. Kocadere köyünde çalışmalar tamamlanıp, plastik basınçlı su boruları döşendikten sonra planın otoyol ile kesiştiği ortaya çıktı. Boruların otoyol ağırlığını taşıyamayacağı hesaplanarak bir bölümü yerinden sökülmeye metal borularla değiştirilmeye başlandı.

BURADAN OTOYOL GEÇECEĞİNİ SÖYLEDİK
Sarıçay’dan Kocadere’ye kadar uzanan sulama hattının kendileri için son derece önemli olduğunu söyleyen CHP Pamukkale belediye meclisi üyesi Serkan Tuğdur; “Ben de burada üreticiyim. Basınçlı su hattı bizler için çok önemli. Su Gökpınar gölünden gelen suyu ovaya indirecek. Sulama birliğinin projesi ama şimdi DSİ yönetiyor. DSİ yetkilileri köye geldi. Kocadere’de toplantı yaptı. Buradan otoban geçeceğini söyledik. Su hattının otobanın altında kalacağını söyledik. Adamlar bize ‘öyle bir proje yok’ dediler. Otobanın temeli atılınca da apar topar boruları kaldırmaya başladılar. Şimdi 300 metrelik alanda boruları 40 metre yer değiştiriyorlar. Bu arada kamulaştırma da yapılmadı. Proje bazı şahıs arazilerinden geçecek” diye konuştu.

20 GÜN ÖNCE BİTMİŞTİ YENİDEN KAZIYORLAR
DSİ yetkililerinin yanlışlarını uyarılara rağmen fark etmediklerini söyleyen Tuğdur, “Bütün köy biliyordu yolun buradan geçeceğini ama yetkililer her nedense bilmiyorlardı. Salihağa’da şantiye kurulup resmi açılış töreni yapılınca anladılar. Şimdi metal borular döşeyecekler. Buradaki basınçlı su projesi 20 gün önce tamamlanmıştı. Şimdi oluşan zararın 1 milyon lira olduğu söyleniyor. Bu sulama birliğinin parası. Şimdi otobanı kazmaktansa projeyi onlardan önce bitirmeye çalışıyorlar. Bu alanda meyvecilik, pamuk ve yemlik bitki ekimi yaygındır. Hem otoyol projesinde hem de sulama projesinde kamulaştırma konusunda insanların bilgisi yok. Bir açıklama yapılmıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Dertli çiftci   -  Bağlantı 29 Kasım 2020, 18:20

Yapboz oyununun kazananı müteahhit, kaybedeni ise bağı bahçesi talan edilen emekçi çiftçi

Haso   -  Bağlantı 29 Kasım 2020, 15:57

Sizin yapacağınız yolun diyesi geliyor insanın. Ama, demeyeceğim. Şatafatsız olmaz ya, temel atma diye en az 100 tane resmi araç oradaydı; yeterinde saydırmıştım zaten. 1 2 3 … Olmayız biz, vesselâm

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı