REKLAMI GEÇ

Birleşik Kamu İş üyelerine TÜİK önünde gözaltı

Birleşik Kamu İş üyelerine TÜİK önünde gözaltı

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını protesto etmek için Ankara’da kurum önüne giden sendika temsilcilerine polis müdahale etti. Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay aldığı darbelerle yaralandı, Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sendikacı gözaltına alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2022 Perşembe, 15:02

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, gerçeklerden uzak veri açıkladığı gerekçesiyle Türkiye İstatistik Kurumu önünde bugün basın açıklaması yapacaklarını duyurmuştu. Valiliğin izin vermediği sendika temsilcileri ve üyeleri TÜİK’in önünde toplandı.

Basın açıklaması yapmaya çalışan gruba polis müdahalede bulunurken, yaşanan arbedede aralarında Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık ve Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan’ın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Müdahale sırasında Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu MYK üyesi Mücahit Dede ve Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Ozbay aldığı darbeler sonucu yaralandı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, yaşanan arbede ve gözaltıların ardından açıklama yaptı. Anayasal bir hak olan gösteri ve protesto hakkının engellenmesine sert tepki gösteren Özbay, “Bugün iktidarın borazanı haline gelmiş TÜİK, senin hakkını gasp ediyor farkında mısın? Sen anayasanın üzerinde yönetmeliklerin üzerinde bir emiri yerine getiremezsin. Bugün kendi çocuğunun eğitim masraflarını karşılayamazken, eve gittiğinde o marketten çıkardığın fişi tek tek çizerken, bugün eğitimcilere yaptığınız şiddet tarihin en dip yerinde kayıtlı kalacaktır. Oradaki polis arkadaşlara seslendiğimizde, bizim fikrimizi sorgulaması bizim, bizim bu ülkeye karşı sorumluluğumuzu sorgulaması onların vicdanlarıyla hayatları boyunca çatışma yaşayacakları bir andır. Ülkenin acı tablosu, bizler gibi yoksulluk sınırının altında ücret alan polislerin eğitimcilere şiddet uygulayacak hale gelmesidir. Hiçbir kuvvet, anayasadan, bu cumhuriyetin yurttaşlarından üstün değildir. Bugün uygulanan emir kanunsuzdur. İster cumhurbaşkanı olun ister vali olun, bu ülkenin hiçbir yurttaşından üstün değilsiniz. Bu Türkiye tarihinde kara bir leke olarak kalacak talimatı yerine getirmişlerdir. Öğretmenlerin, memurların, işçilerin, emekçilerin temsilcilerinin üzerine biber gazı ile şiddetle müdahale etmişlerdir. Biz haklarımızı alana kadar, hatta buradan altını çiziyorum; bize o şiddeti uygulayanların ve o talimatı verenlerin çocuklarının bu ülkede daha özgür yaşayabilmesi için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından Kadem Özbay ve Genel Mali Sekreter Hüseyin Selçuk, hastaneye giderek darp raporu aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı