REKLAMI GEÇ

Boğaziçi’ne Denizli’den tam destek

Boğaziçi’ne Denizli’den tam destek

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak Melih Bulu’nun atanmasının ardından başlayan eylem sürecine Denizli’den tam destek geldi. Pamukkale Üniversitesi Dayanışması Eğitim-Sen merkezinde bir araya geldi, “Kayyum rektör istemiyoruz” dedi. PAÜ’lü öğrenciler, eylemlerde gözaltına alınan Boğaziçili öğrencilerin de bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 9 Şubat 2021 Salı, 16:37

PAÜ öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektöre tepki için harekete geçti. Atamayı protesto etmek amacıyla bugün Candoğan Parkı önünde planlanan tepki eylemi, İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin son dakika kararıyla eylem, gösteri, yürüyüş ve basın açıklamalarına ilişkin yasağı bir ay daha uzatması nedeniyle kapalı alana alındı, Eğitim-Sen’de yapıldı.

Pamukkale Üniversitesi Dayanışması adına konuşma yapan Tıbbi Laboratuvar 2. sınıf öğrencisi Elif Kavili, Boğaziçi’nde yapılan eylemlerin engellenmesinin koronavirüs tedbirleri kapsamında değil, toplumsal muhalefete karşı bir baskı olduğunu öne sürdü.

Kavili, “Başta Boğaziçi Üniversitesi olmak üzere biliyoruz ki yapılan bütün atamalar antidemokratiktir. Melih Bulu ve Türkiye’nin birçok üniversitesinde işletilmeye çalışılan kayyum rektörler süreci bir kez daha bize şunu gösterdi ki, Melih Bulu’nun AK Parti’ye sadakati ve daha öncesinde yaptığı milletvekili aday adaylığı ile diğer kayyum rektörlerin geçmişleri birbirinden farklı değildir” dedi.

PAÜ’ye de daha önceden kayyum rektör olarak atanan Hüseyin Bağ ve yeni atanan kayyum rektör Ahmet Kutluhan’a da değindi. Kavili, ”PAÜ’nün eski kayyum rektörü Hüseyin Bağ’ın yaptıkları ortada. Eşine özel atamalar, eşine özel kadrolar açtı üniversitemizi aile şirketine çevirmeye çalıştı. Görevden alınmasının ardından ise kayyum yolsuzlukları ortaya çıktı. Yeni kayyum rektörümüz Kutluhan ise üniversitemizde okuyan ve cinayete kurban giden 2 kadın arkadaşımızın katledilmesi üzerine ölüm sebeplerini apartlara bağlamıştır. Bir diğer icraatı ise İlahiyet Fakültesi’ni tercih eden öğrencilere bilgisayar vermesidir. Bu bize yansıyanlardan sadece bir kaçıdır” dedi.

Kavili eylemlerde gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmasını, üniversitelerin özgür olmasını ve rektörleri üniversite bileşenlerinin seçmesini istediklerini kaydetti.

Yorumlar

erol kırkım   -  Bağlantı 10 Şubat 2021, 10:56

15kişilik tam destek…demekki amerikalı rektör istiyorlar.ya da lgbt li…

Hüseyin Yavuz   -  Bağlantı 9 Şubat 2021, 23:33

Ben 46 yıldır Denizlideyim yanı doğdum doğalı. Bunlar beni ve ilimi temsil edemez

Bakış Açısı   -  Bağlantı 9 Şubat 2021, 22:00

Kendi rektörleri de uzaktan gönderildi. Eskiden Denizlinin ileri gelenleri karşı idi bu duruma. İlginç. Kayyum rektöre sahip PAÜ öğrencileri Kayyum rektör olduğunu iddia ettikleri boğaziçi rektörünü protesto etti.Güldüm.

Bilal   -  Bağlantı 9 Şubat 2021, 20:18

Bu öğrenciler hiç Anayasa okumamışlar mı ben bunların hepsine hapse atar 3 yıl 24 usulu Anayasaya özellikle Cumhurbaşkanı görev ve yetkilerine ezberletirirdim başkası Cumhurbaşkanı özellikle Ahmet Necdet Sezer kimse itiraz edemiyordu adam at koştur

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı