REKLAMI GEÇ

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’dan ‘araziler ucuz fiyata yabancılara satılıyor’ açıklaması

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’dan ‘araziler ucuz fiyata yabancılara satılıyor’ açıklaması

Özellikle Çal ve Baklan yöresindeki WhatsApp gruplarında ve sosyal medyada hızla yayılan, televizyoncu Acun Ilıcalı’nın Çal’da arazi aldığı, yabancılara yok pahasına arazi satıldığı iddiaları yayılınca açıklama geldi. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, yabancılara satılan arazileri kalem kalem açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2021 Çarşamba, 13:42

Çal’daki arazilerin ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı’ya satıldığı, Baklan’daki birçok arazinin tek kişiye satıldığı iddiaları özellikle Çal yöresindeki WhatsApp grupları ile sosyal medyada hızla yayıldı.
Microsoft’un kurucusu, dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates’in Trakya’da binlerce dönüm araziyi aldığı iddiaları da ortaya atılmış, sonrasında şehir efsanesi olduğu ortaya çıkmıştı.

Çal’da da benzer iddialar hızla yayılınca Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’dan açıklama geldi. Uzun yıllardan bu yana Baklan Ovası’nın İsraillilere satıldığı yönünde iddialar kentte konuşulurken, konunun Çal’a da gelmesi üzerine yapılan açıklamada satışların ‘şehir efsanesi olduğu’ vurgusu yapıldı.

Başkan Akcan, kalem kalem ilçesinde satılan arazileri de kalem kalem anlattığı açıklamasında, “doğru bilgi aktarma” görevini hatırlattı ve şöyle dedi:
“Son günlerde gerek sosyal medya gerek halkın belli kesimi arasında ve watsapp gruplarında Çal’daki arazilerin düşük fiyatlarla yabancılar tarafından alındığına dair iddialar yer almaktadır. Bu iddiaları; Çal’ı ve Çal’daki arazilerin itibarsızlaştırılması olarak değerlendiriyoruz. Çal Belediye Başkanı olarak; Bildiğimiz doğruları kamuoyu ile paylaşma zorunluluğu doğdu.”

Başkan Akcan, ilçesindeki mülk satışlarıyla ilgili de şu bilgileri aktardı:
1- Akkent, Hançalar ya da Çal bölgesinde şu ana kadar hiçbir yabancı şirket ya da şahıs arazi alımı yapmadı. İngiliz vatandaşı olan bir Filistinli, sağlık sorunları nedeniyle Çal’a gelip, Kocaköy mahallesinden mütevazi bir ev satın aldı. Filistinli bu kişi, Yaz aylarında oturmak için evi aldığını tarafımızla paylaştı.
2- 10-12 yıl önce merkezi İstanbul’da bulunan Talha Tarım isimli firma, Hançalar’dan arazi almaya başlamış. Zamanla 2 bin 400 dekar toplu yerleri oldu. Yüzde 100 yerli olduğuna inandığımız bu firma, araziye 70 bin adet badem ve ceviz dikimi yaptı. Badem ve ceviz çiftliği hala aktif olarak faaliyetini sürdürmektedir.
3- Çal’daki arazilerin dekarının 500 TL ile 1000 TL arasında olduğu ve yabancılar tarafından kapış kapış alındığı iddiaları var. Bu fiyata yer varsa, Çal Belediyesi olarak biz talibiz. Yaptığımız araştırmalar sonucu sulanmayan, çorak toprakların bile dekarı 4-5 bin TL’den yerli halk tarafından alınıyor, 1 dekar arazi 40-45 bin TL’den alıcı buluyor. “Çal’da 500 TL’ye arazi satılıyor” diye iddialarda bulunup, topraklarımızın ve Çal’ımızın itibarsızlaştırılmaya çalışılması etik bir davranış değildir. Her geçen gün Çal’daki toprakların değeri de artmaktadır.
4- Belediye olarak başka bilgimiz yoktur. Eğer, 500-1000 TL’ye arazi satışı yapılıyorsa lütfen belediyemize bildirsin, takibini yapalım.
5- 8-10 yıl önce dekarı 800 ile 1500 TL arasında Akkent ve Hançalar bölgesinde arazi satıldığı doğrudur.
6- Son olarak, Acun Ilıcalı ismindeki televizyon sahibinin Akkent’te binlerce dekar arazi aldığı iddiaları varmış. Yaptığımız tüm araştırmalar sonucu bu iddiayı doğrulatamadık.

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 10 Haziran 2021, 08:27

Ucuz veya pahalı alamaz diye bir kaide mi var haa Etik yani Ahlaki değil diyorsunuz kaç kişi Etik Ahlaki davranıyor geçin bunları Adamın parası var alıyor sonuçta Vergisini de Parasını da ödüyor bize veya sizlere ne yani .

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı