REKLAMI GEÇ

Camiyi basan hayırsever, eşyaları dışarı fırlattı imamı ölümle tehdit etti

Camiyi basan hayırsever, eşyaları dışarı fırlattı imamı ölümle tehdit etti

Cankurtaran’da Hacı Mehmet Camisi’ni yaptırdığı öğrenilen hayırsever camiyi bastı. Vatandaşların bağışladığı yardımlar ile imamın eşyalarının olduğu depoda ne varsa dışarı attı. Vandal şahıs, İmam İbrahim Ethem’i ölümle tehdit etti. Sendika, suç duyurusunda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2023 Salı, 14:11

Cankurtaran Mahallesi’ndeki Hacı Mehmet Camisi’nde inanılmaz bir olay yaşandı. Camiyi yaptıran hayırsever olduğu belirtilen ve “Mehmet Efendi” diye hitap edilen bir adam camiyi bastı. Caminin yanında yer alan içinde ayni yardımlar ile cami ve imama ait eşyaların bulunduğu depoya yöneldi.

Hiçbir şey söylemeden kapıyı açıp içerideki eşyaları dışarıya fırlatmaya başladı. İmam İbrahim Ethem’in defalarca uyarmasına rağmen Vandal, eşyalara zarar vermeyi sürdürdü. Bir vatandaşın müdahalesine de sert çıkan Vandal şahıs, imam Ethem’i ölümle tehdit etti. “Beni katil edeceksin” diyen Vandal, zaman zaman şiddet kullandı ve zorbalığı sürdürdü. İmam, olayı sosyal medyadan duyurdu.

SENDİKADAN AÇIKLAMA
Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Çoban, sözlü ve fiili saldırı sonrası suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Çoban, “İlimiz Cankurtaran Hacı Mehmet Aslan Cami-i İmam-Hatibi İbrahim Ethem hocamıza isminin Mehmet olduğunu anladığımız bir şahıs, kişi tarafından yapılan sözlü ve fiili saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Mehmet amca dediğimiz kişi anladığımız kadarıyla bu camiyi yaptıran hayırsever. İşin burası tamam.

Lakin her hayırsever vatandaşımız yaptırdığı caminin, Kur’an kursunun görevle ilgili işleyişine, hiyerarşisine karışmasına, buralarda görev yapan personele amirmiş gibi tavır takınmasına peşin peşin söyleyelim karşıyız ve buna asla sessiz kalmayız. Diyanet personelinin amirleri, idarecileri bellidir. Başka idarecide tanımıyoruz” dedi.

Yorumlar

M. ALi ÖZHAN   -  Bağlantı 25 Temmuz 2023, 15:34

birde hayırseveri dinleyin bakalım niçin böyle davrandı ?
ne gibi sorunlar yaşadı da adam çileden çıktı ?
camiler temiz değil. Belli aralıklarla iç ve dış temizliği kim tarafından nasıl yapılacak belli değil. İmamın görevi 5 vakit namaz kıldırıp gitm

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı