REKLAMI GEÇ

Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği kuruldu

Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği kuruldu

Sokaktaki canlar ve çevre için önemli bir adım atıldı. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği kuruldu. Oluşturulan özel ekip doğa ve hayvanlara karşı işlenecek suçların takibini yapacak. Bu mücadelede vatandaşlara da önemli görevler düşüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Eylül 2020 Çarşamba, 10:17

Emniyet Müdürlüğü önemli bir projeye imza attı. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü’nün kurulmasının ardından, Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde de çalışma tamamlandı, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği oluşturuldu.

Emniyet Müdürlüğü’nden yeni birime ilişkin yapılan açıklamada, “Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliğimizce, çevre ve doğaya karşı işlenen suçlarla mücadelenin yanı sıra, kötü davranılan, işkence gören, aç susuz bırakılan hayvanların yeniden sahiplendirilmesi veya koruma altına alınması amacıyla hayvanlara gerekli el koyma işlemini yaparak ilgili kurum ve kuruluşlara teslim edilecektir” denildi.

VATANDAŞLARA DA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR
Projenin ikinci aşaması olan polis-vatandaş işbirliğini sağlayacak sistem de geliştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından “Hayvan Durum İzleme (HAYDİ)” uygulaması geliştirildi, Apple Store ve Play Store üzerinden cep telefonlarına indirilebilir hale getirildi.

Cep telefonuna indirilecek HAYDİ uygulamasını T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgileri yazılarak, gelen doğrulama kodu ile giriş yapan vatandaşlardan gelecek ihbarlar Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri tarafından en kısa sürede değerlendirilecek ve sorumlular hakkında gerekli adli ve idari işlem yapılacak.

Yorumlar

MURAT KOŞAL   -  Bağlantı 16 Eylül 2020, 14:09

UMARIM BU ADIMIN ARKASI KESİLMEZ VE EN EN EN KISA ZAMANDA YASA ÇIKAR HER NE KADAR UMUDUM OLMASADA

Hakan aylak   -  Bağlantı 16 Eylül 2020, 10:43

İnşallah bununla ilgili birde yasa çıkar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı