REKLAMI GEÇ

CHP’li belediyenin gelir-gider tablosu afişinden sonra dikkat çeken yazı

CHP’li belediyenin gelir-gider tablosu afişinden sonra dikkat çeken yazı

CHP’li Honaz Belediyesi’nin geçen hafta, görevdeki birinci yılı nedeniyle belediye binasına astığı gelir-gider tablosunun hemen ardından Mimarlar Odası Denizli Şubesinin eski başkanlarından Cüneyt Zeytinci’den dikkat çeken yorum geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Haziran 2020 Salı, 15:12

Son yıllarda belediyelerin yıllık gelir-gider tablolarının afiş haline getirilerek belediye binalarına asılması akımına geçen hafta Honaz Belediyesi de katılmıştı. İptal edildikten sonra yenilenen Honaz seçimlerinde CHP’li Yüksel Kepenek’in görevi devralmasının birinci yılında belediye binasına gelir gider tablosu asıldı.

‘BÖYLE OLMAZ’
Denizli Haber’in de ‘şeffaf belediyecilik’ şeklinde haberleştirdiği olaya Mimarlar Odası Denizli Şubesi eski başkanlarından Cüneyt Zeytinci’den yorum geldi. Zeytinci, Ayna Haber.net’teki köşe yazısında konuya değindi ve ‘şeffaf belediyeciliğin böyle olmadığını’ yazdı.

‘PAYLAŞIM GEREKİYOR’
Zeytinci, “Belediyelerin şeffaflık prensibini gerçekleştirebilmeleri için öncelikle çalışmalarını, kararlarını izleyebileceğimiz temel bilgi kaynaklarını, meclis gündemlerini, canlı meclis toplantılarını, meclis kararlarını, yıllık bütçelerini, performans programları ve stratejik planları gibi dökümanları, zamanında ve eksiksiz bir şekilde vatandaşlarla paylaşmaları gerekiyor” dedi.

‘KARŞINIZDA BOŞ BİR SAYFA’
Zeytinci yazısında isim vermedi ancak Honaz Belediyesi’ni hedef aldığı yazısının şu bölümünden anlaşılıyordu:
“Ancak özellikle meclis gündem ve kararları konusunda hala pek çok belediyenin bilgi paylaşımında bulunmadığını, web siteleri üzerinden gözlemlemek mümkün. Belediyelerin kendi sitelerinde meclis gündemi ve meclis kararları ana başlığını açıyorsunuz karşınıza çıkan boş sayfalar.”

İNTERNET SAYFASINDA MECLİS KARARLARINA ULAŞILAMIYOR
Zeytinci’nin bu ifadesinden sonra Honaz Belediyesi’nin honaz.bel.tr isimli internet sayfasında meclis kararlarının bulunduğu bölümü açtık. Ancak Zeytinci’nin söylediği gibi boş bir sayfa açıldı. İnternet sitesinin başka bölümlerinde de meclis kararlarına ulaşılabilecek herhangi bir link bulamadık.

FATSA ÖRNEĞİ
Zeytinci, şeffaf belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini anlattığı yazısında kent meclislerinin, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, yurttaşların doğrudan katılımının önemini aktardı. 1970’li yıllarda Fatsa’da uygulanan sistemi şeffaf belediyeciliğe örnek gösteren Zeytinci, “Şeffaf ve saydamlık, belediye gelir gider tablosunu belediye binasına veya ilan panosuna asmakla değil, şeffaf belediyecilik ilkelerini açıklıkla uygulamakla gerçekleşecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı