REKLAMI GEÇ

Çocuk tacizinden ceza alan sendika idarecisine ‘Değerler’ eğitimi verdirmişler

Çocuk tacizinden ceza alan sendika idarecisine ‘Değerler’ eğitimi verdirmişler

Denizlili Gazeteci-Yazar İbrahim İmamoğlu’nun eğitim camiasındaki bir skandalı anlattığı yazısı olay oldu. İmamoğlu, sendika ve okul idarecisinin erkek çocukları taciz ederken çektiği görüntüleri internete yüklediği, açığa alındığı bu sırada ‘değerler eğitimi’ verdirildiğini yazdı. İmamoğlu, “Ayıbı örtmek için FETÖ’cülükle ilişkilendirdiler” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2020 Cuma, 16:11

Denizli Haber’in de yazılarını yayınladığı Denizlili Gazeteci – Yazar İbrahim İmamoğlu, ‘eğitim camiasında skandal’ olarak değerlendirilebilecek bir olayı köşesine taşıdı.

Cinsel taciz hükümlüsü okul ve sendika idarecisinin açığa alındığı sırada ‘değerler’ eğitimi vermek için görevlendirildiğini belirten İmamoğlu, bir sendikanın da olayın üstünü kapatmak için çalıştığını yazdı.

İmamoğlu’nun yazısının ilgili bölümü şöyle:
“Geçtiğimiz yıllarda, okullarımızın birisinde müdür yardımcısı olarak görev yapan bir eğitimci, erkek çocuklarına, öğrencilerine cinsel istismar yaptığı gerekçesi ile görevden alındı ve mahkeme tarafından yargılanarak meslekten ihraç edildi.

SAVCILIK TAKİBİYLE YAKALANDI
İsmi ve belgeleri bende saklı bulunan bu idareci, aynı zamanda bir dernek yöneticisi, sendika yönetiminde de görev alıyordu. Üstelik okullarda, yöneticisi olduğu dernek adına protokol imzalayarak “değerler eğitimi” veren birisiydi. Adı geçen kişi erkek çocuklarına cinsel istismar yaptıktan sonra, bunun görüntülerini internet ortamında yayınlayınca, savcılığın siber suçlar takibine takıldı ve olaylar ortaya çıktı.

‘OLAY SAKLANMAYA ÇALIŞILDI’
Savcılığın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazdığı “adı geçen kişinin açığa alınması gerektiği” yazısı üzerine, bazı liyakatsız ilçe milli eğitim yöneticileri bunu saklamaya ve örtbas etmeye çalıştılar. Ama başaramadılar. Üyelerinin bu utanç dolu durumunu öğrenen dernek/ sendika yönetimi, adı geçen kişinin açığa alınmasının ardından, olayı örtbas etmek için FETÖ’cü gibi gösterilerek uzaklaştırılmasını istemeye başladı. Bununla ilgili çalışmalar yapılarak, adı geçen kişinin FETÖcü olduğu gerekçesi ile görevden alındığını lanse etmeye başladı.

AÇIĞA ALINDI AMA DEĞERLER EĞİTİMİ VERMEK İÇİN GÖREVLENDİRİLDİ
Hatta bu şahıs, açığa alınmasına rağmen, soruşturmanın sürdüğü o tarihlerde bir ilçe milli eğitim müdürü tarafından yine okullarda “değerler eğitimi” vermek üzere görevlendirildi. Ancak ders vermeye gittiği okullarda durumunu öğrenen bazı kişiler tarafından tepki konulunca dersler iptal edildi. Nihayetinde savcılık çalışması ile cinsel taciz ve istismar suçlaması kesinleşti ve meslekten ihraç edildi. Bu olay, sadece buzdağının görünen yüzüdür.

‘DESTEĞİ Mİ VAR?’
Anlayacağınız, çocuklarımızı emanet ettiğimiz bu kişi / kişiler, birilerine güvenmese, birilerinden destek almasa böyle bir olaya girebilir mi? Bu utanç dolu görüntüleri internet ortamında paylaşabilir mi? Her şeyden önemlisi, siyasal islamın içinde olan bu zat-ı muhterem, kalbinde Allah korkusu olsa bu hareketi yapabilir mi? “Kimse görmese bile, Allah görüyor” diyebilen ve Allah korkusunu yaşayan bir kişi asla ve asla bunu yapmaz. Ve “Ya benim çocuklarım böyle bir olaya maruz kalırsa” diye düşünerek “Ben şimdi toplum içine nasıl çıkacağım, ailemin yüzüne nasıl bakacağım” diyerek titrerdi.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı