REKLAMI GEÇ

Çoklu baro sistemine karşı manifesto gibi açıklama

Çoklu baro sistemine karşı manifesto gibi açıklama

Çoklu baro tartışmaları gündemdeki yerini korurken, düzenlemeye tepki amacıyla Ankara’ya yürüyen, şehre girişleri krize dönen barolardan ortak açıklama geldi. 78 baro başkanının imza attığı manifesto gibi açıklamada, “Çoklu baro sistemi, cübbesi düğmeli topluluklar yaratır” dendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Haziran 2020 Pazartesi, 13:01

Hükümetin çoklu baro düzenlemesine yönelik attığı adım, ülkenin dört bir yanında ses getirmiş, barolar düzenlemeye sert tepki göstermişti. Çoklu baroya karşı harekete geçen baro başkanları, illerinden çıkarak Ankara’ya yürüyüş gerçekleştirmiş, başkente girişlerinde ise bariyerle karşılanmışlardı.

Çoklu baro düzenlemesine karşı duruşlarını sürdüren 78 baro başkanından manifesto niteliğinde bir açıklama yapıldı.

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan’ın da imza attığı metnin, ülke üzerinde yaşayan, hukuk devletine ve insan onuruna inanan her vatandaşa tarihi bir çağrı olduğu ifade edildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Yaşımıza, güneşe, yağmura ve virüse rağmen ülkemizin dört bir yanından Ankara’ya yürümemizin ve başkentimizin girişinde tarafımıza uygulanan insanlık dışı muameleye rağmen direnmemizin ve kararlı duruşumuzun nedeni; baroların yapılarının değiştirilmesi adı altında parçalanma, niteliksizleştirme ve susturulma tehdidine karşı bir tepki ama aslında bu tehdidin vatandaşın sesinin kesilmesi, temel hak ve özgürlüklerinin sınırlandırılması karşısında savunmasız bırakılması anlamına gelmesinedir.

Baroların bölünmesi, parçalanması, bağımsız savunma yerine siyasete ya da başka ortaklaşmalara dayalı, sesi kısık, cübbesi düğmeli topluluklar yaratacaktır.

Cumhuriyet’in ve elbette yargının vazgeçilmez kurumları olan barolar da ‘çoklu baro’ kisvesi altında yıkıldığında, bu ülke üzerinde yaşayan ve adalete ihtiyaç duyan istisnasız herkes artık sessiz ve kimsesiz kalacaktır.

Bizler, meslek değerlerimizden vazgeçmeyeceğimizi; meslek örgütümüzün içi boş, sesi kısık, cübbesi düğmeli topluluklara indirgenmesine izin vermeyeceğimizi tarih önünde tüm Türkiye’ye saygı ve büyük bir kararlılıkla arz eder, herkesi seslerinin kısılmasını amaçlayan her türlü tahakküme karşı mücadelemize destek vermeye davet ederiz.”

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 29 Haziran 2020, 14:24

Siz kendinize dev aynasında mı görüyorsunuz ne zararı var Çoklu Baronun yani tek Baro varken Adalet Hukuk Özgürlük getirdin de yapma ufakta cebime gir derim kimse kimseye kandırmaya çalışmayın.Şimdi oturun da madde madde neler yapılabilir bakın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı