REKLAMI GEÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Denizlililerin de bulunduğu belediye başkanlarına teşekkür iftarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Denizlililerin de bulunduğu belediye başkanlarına teşekkür iftarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde bölgede görev alan belediyeler, arama kurtarma ekipleri ve depremzedelerle bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada, “Asrın felaketine karşı yürüttüğümüz mücadelenin kahramanlarından biri de belediyelerimizdir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Nisan 2023 Perşembe, 13:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgeye yardıma giden belediyeler, arama kurtarma ekipleri ve depremzedelerle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Konuşmasının belediyelerle ilgili bölümünde asrın felaketine karşı yürütülen mücadelenin kahramanlarından birinin de belediyeler olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem haberini alır almaz özellikle AK Parti’ye mensup 807 belediyenin tamamını teyakkuza geçirdiklerini belirtti.

Aynı şekilde diğer partilere mensup belediyelerden de gayretle çalışanların olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Belediyelerimizin envanterlerinde ne kadar iş makinesi, arama kurtarma aracı, itfaiye aracı, personeli varsa afet bölgesine gönderdik. Ayrıca özel sektöre ait iş makinelerini de kiralamak suretiyle illerimize sevk ettik. Belediyelerimiz depremden etkilenen illerimizle kardeşlik köprüsü kurdular. 11 vilayetimizde, arama kurtarmaya ekibi olan 284 belediyemiz, 42 bin 360 personeliyle AFAD ile birlikte koordineli bir şekilde çalıştı. Geri kalan 523 belediyemiz temel gıda ürünleri, kıyafet, barınma, ısınma, hijyen gibi ihtiyaç malzemelerinin tedarikinde lojistik destek sağladı. Belediyelerimiz deprem bölgesine 33 bin 450 adet çadır ve konteyner, 486 bin adet ısıtıcı, 6 milyonun üzerinde battaniye, yatak ve uyku seti, 12 bin 650 tır dolusu temel gıda maddesi gönderdi. Şu an belediyelerimize ait 324 adet mobil aşevi bölgede yaşayan vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Depremlerden en fazla etkilenen 7 ilimizi tüm ilçeleriyle birlikte partimizin 250 belediyesine zimmetledik, tek tek görevlendirmelerini yaptık.”

“250 KARDEŞ BELEDİYEMİZ BÖLGEDE ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sene depremzedelerle dayanışmayı göstermek üzere ramazan etkinliklerini afet bölgesine kaydırdıklarını dile getirdi.

İftar ve sahur sofralarının yanı sıra ramazanın manevi iklimine uygun çeşitli programlarla deprem mağdurlarını yalnız bırakmadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır ve Osmaniye’de hayat normale dönene kadar bu 250 kardeş belediyemiz bölgede çalışmayı sürdürecektir” dedi.

Tüm bu adımları atarken “sıfır atık” anlayışıyla çevreyi korumaya da büyük önem verdiklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Belediyelerimizin atık yönetimi kooperatifleri vasıtasıyla afetzedelerin üretime katılması, sosyal hayatlarının denklenmesi hususlarında da diğer kuruluşlara örnek olmalarını bekliyoruz. Bu kapsamda sıfır atık yönetiminde önemli olan tek kullanımlık ürünlerin azaltılması yönünde de çalışma yapılabilir. Biz de seçim gündeminden bağımsız olarak deprem bölgesinde yürütülen inşa ve ihya çalışmalarını yakından takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkaz kaldırma çalışmalarının Hatay dışındaki illerde bayrama kadar tamamlanacağını bildirdi.

Deprem konutlarının inşasında hiç vakit kaybedilmediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde 507 bini konut ve 143 bini köy evi olmak üzere 650 bin yeni yuva yapılmasının planlandığını, bunlardan 319 bininin bir yıl içinde hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 85 bini aşkın konut ve köy evinin yapım sürecinin başladığını, bunlardan 43 bininin temelinin atıldığını ifade ederek, “İnşallah yarın Malatya’da, depremden sonraki 66 gün içinde 100 bin konutun sözleşmesini yaparak inşa sürecini başlatmış, mayıs sonuna kadar bu sayıyı 319 bine tamamlamış olacağız. Ramazan Bayramı’nda ise Gaziantep Nurdağı ve Kahramanmaraş Türkoğlu’nda ilk köy evlerinin teslimatını gerçekleştireceğiz” dedi.

İftar yemeğinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ve Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı