REKLAMI GEÇ

Cumhuriyetimiz 99 yaşında: Bayramınız kutlu olsun

Cumhuriyetimiz 99 yaşında: Bayramınız kutlu olsun

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu topraklara en büyük armağanı olan Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2022 Cumartesi, 09:00

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)

Tarihin her safhasında hür ve onurlu yaşamaktan asla taviz vermeyen asil milletimizin yüreğindeki üstün cesaretle canından aziz bildiği vatanı, bayrağı ve istiklali uğrunda yedi düvele karşı cansiperane mücadeleyle kazandığı kurtuluş savaşı neticesinde ilan edilen Cumhuriyetin 99. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu, hep birlikte yaşıyoruz.

Bin yıllardır kahraman ecdadımızın mücadelesine ilham kaynağı olan özgürlük ve bağımsızlık ruhu, aziz milletimizin iradesini esaret altına almak ve ülkemizi parçalamak isteyen güçlere karşı, dün olduğu gibi bugün de en önemli gücümüzdür.

Cumhuriyet, bizleri esarete mahkûm etmek isteyenlere karşı bir ve beraber olarak sapasağlam ayakta olduğumuzu haykırışımızın adı ve küllerinden yeniden doğan bir milletin diriliş destanıdır. Aynı zamanda muasır medeniyet seviyesine ulaşmanın bir yolu olarak benimsediğimiz Cumhuriyet, kadim bir medeniyete sahip olan bizlerin her alanda ilerlememizi ve dünya sahnesinde söz sahibi, güçlü bir devlet olmamızı sağlayan ve ilelebet payidar kılacağımız en önemli değerimizdir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK: “Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir. Çünkü, Türk milleti millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir.” diyerek istiklalini ve cumhuriyetini müdafaa mecburiyetine düştüğünde, vazifeye atılmak için içinde bulunduğu vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmemeyi kendine şiar edinmiş necip milletimizin sahip olduğu ve nesiller boyu aktarılacak olan millî şuura dikkat çekmiştir.

Şehit ve gazilerimizin yazdıkları destanları okumak ve okutmak gayesiyle hareket eden bizler, onların fedakârlıkları karşısında yapılabilecek en anlamlı teşekkürün; bizlere emanet ettikleri bağımsızlığa, egemenliğe ve cumhuriyetimize sahip çıkmak olduğuna inanıyoruz. Şehitlik-gazilik mertebesine ulaşmış, kanlarıyla bayrağımıza al rengini vermiş tüm kahramanlarımıza layık olarak milletimizin pak sinesinde bir zerre yer kaplayabilmek için bıkmadan, yorulmadan çalışmaya ilelebet devam edeceğiz.

Bugün bizler de millet olarak, atalarımızdan aldığımız tarihi mirasın sorumluluğunu hissederek maziye sahip çıkan, bugünü kavrayan ve geleceğe ışık tutan; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan ve yorulmaksızın ilerleyen, ilme-irfana sahip, iman dolu göğüslerinde vatan-bayrak aşkını barındıran gençler yetiştirmek mecburiyetindeyiz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, kahraman silah arkadaşlarını, istiklalimiz, birlik ve beraberliğimiz uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, necip milletimizin “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”nı en içten duygularımla kutluyorum.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

“Aziz milletimiz Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, kendisini yok etmek isteyen düşmanlara topyekun cevap vermiş, vatanın birliği ve milletin bağımsızlığı için canıyla, kanıyla bir zafer kazanmıştır. Tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen Türk milletinin istiklal ve istikbal yolunda verdiği mücadele sonucunda kazanılan bu zafer, aziz milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyet rejimini armağan etmiştir.

Türk milleti, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıldönümünde de aynı inanç, coşku ve heyecan ile kayıtsız şartsız egemenliğine sahip çıkmaktadır. Bizler de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef koyduğu ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşıma hedefi için canla başla çalışıyor, modern ve büyük Türkiye ideali için gece gündüz gayret ediyoruz. Bu vesilelerle başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, ömrünü bu vatana vakfetmişleri rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

ŞAHİN TİN (AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Cumhuriyetin kuruluşunun 99’ucu yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Milletvekili Şahin Tin yayımladığı mesajında; “Cumhuriyetimiz 99 yaşına girdi. Ecdadımızın bize bıraktığı azim, cesaret, kararlılık ve gayret ilk günkü gibi taze ve güçlü. Aziz milletimiz için bir mihenk taşı olan Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız” dedi.

Türk milletinin her türlü sıkıntı ve zorluğa rağmen umut kapılarını araladığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Aziz milletimiz en zor zamanda bile her türlü sıkıntıya rağmen esareti elinin tersiyle itip umut kapılarını aralayan yürüyüşün ayak sesi olmuştur. Cumhuriyet ise Osmanlı Devleti’nin yıkılmasıyla birlikte bölgemizde ve geniş bir coğrafyada kendini hissettiren ümitsizlik ikliminin son bulduğu önemli bir başlangıçtır. Bundan 99 yıl önce Anadolu’dan tekrar yükselen güneş, umudun adı olmuştur. Bu zorlu tarihi süreçte nice kahramanlarımızı şehit verdik. Yokluk ve yoksunluk içinde vatan savunması yapan, Anadolu’yu muhafaza ve müdafaa eden kahraman ecdadımız nice destanlar yazdı. Tarih yaşanan bu sürece, cesarete, kahramanlığa ve fedakârlığa tanıklık etti. Türkiye Cumhuriyeti aziz milletimizin varlığı ve gücüdür. İstiklalimizin nişanesi, istikbalimizin aydınlık veçhesidir. Cumhuriyetimiz, gurur ve iftihar kaynağımızdır. Kutlu olsun” dedi.

Mesajında, Cumhuriyetin herkesin ortak değeri olduğunu belirten Milletvekili Şahin Tin; “Millet iradesinin egemen kılındığı bu eşsiz değer, ilelebet Anadolu coğrafyasında güçlü varlığını sürdürecektir. Cumhuriyet, bu ülkede yaşayan herkesin ortak değeridir. Milli birliğimize kasteden her girişim, aziz milletimizin sarsılmaz iradesi karşısında yok olup gitmeye mahkûmdur. Bize düşen cumhuriyetimizi tüm değerleri ile korumak, vasfını muhafaza etmek, güçlendirmek ve daha ileri seviyelere taşımaktır. Ülkemize ve milletimize yönelik saldırılar her nereden gelirse gelsin, milli varlığımız karşısında yerle yeksan olacak, millet iradesi gücünü ve varlığını koruyacaktır. Cumhuriyet’e giden yolda nice kahramanlarımız canlarından vazgeçti. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, onun yol arkadaşları ile Cumhuriyet’in ilanını gerçekleştiren dönemin parlamenterlerini milletçe hep hayırla yâd ediyoruz. Bu uğurda hayatlarını feda eden kahramanlarımız ile Cumhuriyet tarihi boyunca vatan savunması için canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnetle anıyoruz.” dedi.

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı; 29 Ekim onur ve gurur günümüz… Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ışığında Cumhuriyetin aydınlattığı yolda, akıl ve bilim temelinde çağdaş ve demokratik Türkiye için mücadelemizi sürdürüyoruz. Cumhuriyetin kazanımlarına, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkan milyonlarca Cumhuriyet sevdalısı olarak Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmış olarak gireceğimizin sözünü veriyoruz.

Cumhuriyete kastedenler, Atatürk ilke ve devrimlerinden duyduğu rahatsızlığı söylemlerine vuran okumuş cahiller, bulundukları makamların hakkını veremeyenler, emanete ihanet edenler, Cumhuriyetin kazanımlarını yok sayan zihniyetler bilmelidir ki ne güçleri ne işbirlikleri ne de şuursuz cesaretleri demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında özgür ve eşit yurttaşlar olarak yaşamamıza engel olamayacak. “Türkiye Yüzyılı” söylemiyle, örgütlü kötülüğü meşrulaştıran vaatlerle yola çıkanların hesapları tutmayacak. Bu ülkenin aydınlık yüzleri, genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle nasıl bir Kurtuluş Mücadelesi’nden nasıl zaferle çıktıysa onların mirasına sahip çıkan bizler de Kuvayı Milliye ruhuyla Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacağız.

Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet, yurtta ve cihanda sulhun tesisi için hepimize görev ve sorumluluklar yüklemektedir. Kutuplaşma ve kamplaşmayı her geçen gün derinleştiren bir siyasal iktidarın hamlelerine, girişimlerine geçit vermeyeceğiz. Toplumsal barışı tesis edecek inançlı ve azimli yurttaşlar olarak gerçek demokrasiyi mümkün kılacağız. Temel hak ve hürriyetlere kastedilen karanlık günlerin içinden üreterek, dayanışarak, yanyana durarak, ilkelerimizden taviz vermeden geçecek, aydınlık günleri hep birlikte karşılayacağız.

Cumhuriyet 99 yıldır temel hak ve özgürlüklerin, onurlu bir yaşamı her bir yurttaş için mümkün kılmanın, güven ve huzur içinde birarada yaşamanın, tam bağımsızlığın teminatıdır. Cumhuriyetin ilanının 99.yıldönümünü kutluyor, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canlarını bu uğurda feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun…”

HÜSEYİN İNAMLIK (TAVAS BELEDİYE BAŞKANI)
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 99. yıldönümünü milli birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz.
Milletimizin bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşımız, vatan ve millet sevgisini milli irade kavramına dönüştüren, onurlu bir mücadeledir.
Bu büyük zaferin sonucunda kahramanlarımız tarafından bize, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve Cumhuriyet armağan edilmiştir.
Cumhuriyetimizin ilanı, Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlerimize, Cumhuriyetimize sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum’’ dedi.

PROF. DR. AHMET KUTLUHAN (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ)

“Türk Milleti, ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ şiarıyla hareket edip bu uğurda birçok mücadele vermiş şanlı tarihe sahip bir millettir. İşte bugün, aziz milletimizin bir varoluş mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nın ardından tüm dünyaya haykırdığı iman gücünün, dayanışmanın ve bir millete ait kararlı duruşun cumhuriyete dayalı yönetim şekline eriştiği gündür!

Kendi hür iradesinin üstünde hiçbir güç tanımayan Anadolu, Cumhuriyetimize can veren ruhunu kanı ve canıyla dimdik ayakta tutabilmiş; mazlum milletlere de örnek olarak, öz varlığını sürdürebilme yolunda sebat gösterebilmiştir.

Bugünkü demokratik iradenin simgesine dönüşen yönetim şeklimiz ardında, büyük bir mücadele ile milletin kimliğini oluşturmuş gerçek kahramanlıkları barındırmaktadır.  Çünkü Türk Milleti, muhtaç olduğu gücü damarlarındaki asil kanda bulmuş ve bunu Anadolu’nun her köşesinde cansiperane göstermiştir.

‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ sözü ile bizlere yine bizi gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu idareyi, kadim tarihimizi ve vatan toprağını ilelebet yaşatma görevini gençlere emanet etmiştir.

Eğitim ve bilimde rehber olma vizyonuyla hareket eden bizler, imkânsızlık ve büyük zorluklar altında kazanılan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizi daha güçlü hale getirebilmek, vatanına, milletine, manevi değerlerine bağlı üretken bir nesil yetiştirmek için durmaksızın çalışmalıyız. İşte bu sebeple aklı ve bilimi daima ışığı olarak gören bir toplumun Cumhuriyetimize katacağı en anlamlı değer, elbette ki, çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için atacağı adımlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızın 99’uncu yılını en içten dileklerimle kutluyor; bizlere bu gurur dolu anları yaşatan, başta Cumhuriyetimizin banisi Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle yâd ediyorum.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)

“Unutmayalım ki Türkiye Cumhuriyeti; muhteşem fedakârlıklarla, savaş meydanlarında sergilenen kahramanlıklarla, hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz adanmış ve anıtlaşmış yüreklerle vücut bulmuş ve sonsuza kadar yaşamayı da ziyadesiyle hak etmiştir. Tarihteki sayısız badireyi geçerek, tuzakları bozarak yolunda kararlı adımlarla yürüyen Türk milleti, Cumhuriyet’le birlikte ileriye ve müreffeh bir seviyeye erişme hedefini de açıklıkla belli ve teyit etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Buldanlı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum. Destansı mücadelelerle fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesini temin eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurucu kahramanları rahmetle, hürmetle, minnetle anıyorum. Vatan uğruna gözlerini kırpmadan kendilerini feda eden; sıcağa, soğuğa aldırmadan gereğini seve seve yapan aziz ve kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Cumhuriyet’in ilelebet var olacağını kararlılıkla vurguluyorum.”

YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ İL BAŞKANI)

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını rahmetle anıyorum. Ecdadımızdan bizlere emanet vatanımızı ilelebet koruyacak, onu sonsuza kadar yaşatacağız. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.

Tarih boyunca bağımsızlığından hiçbir zaman vazgeçmeyen aziz milletimiz bu uğurda nice mücadeleler vermiş nice büyük zaferler kazanmıştır. 99 yıl önce Kurtuluş Savaşı’nda yedi düvele diz çökmeyen bu asil millet yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, çocuğuyla içindeki iman ve vatan sevgisiyle düşmana geçit vermemiş aziz vatanımızı canları pahasına savunmuşlardır. Bağımsızlık için verdiğimiz kurtuluş Savaşı sonrasında ise Cumhuriyet ilan edilmiştir. Dünden bugüne aynı azimle Cumhuriyetimizi yeni hedeflere taşıma yolundaki kararlılığımız devam ediyor. Demokrasiyle güçlenmiş ve taçlanmış Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumaya ve yeni kazanımlara kavuşmaya devam edeceğiz.

Geçmişten bugüne en zor şartlarda ve bütün imkansızlıklara rağmen hiçbir zaman umudunu yitirmeyen ve bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü her mücadeleyi zaferle neticelendiren bir milletin torunları olarak bizler de bugün aynı inanç ve aynı azimle ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.  1923’te yeni devletimizin kuruluşunu millet olarak nasıl verdiğimiz mücadele ile taçlandırdıysak 2023 seçimlerinde de birlik ve berberlik içinde ele ele vererek tekrar kazanacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Partimizin iktidarıyla birlikte Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş yatırımlar ve kalkınma hamleleri gerçekleştirdik. Sağlık, eğitim, tarım ve sanayi gibi her alanda devrim niteliğinde adımlar atarak ülkemizi önemli bir güç haline getirdik. Cumhuriyetimizin 100. Yılında 2023 hedeflerimiz doğrultusunda ülkemiz çok daha büyük yollar kat edecek, birlik beraberlik ve kardeşlikle daha büyük başarılara imza atacağız. AK Parti olarak hizmet aşkımız artarak sürecektir.

Aziz vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

YUSUF GARİP (MHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Av. Yusuf Garip, Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’ncu yılı ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında Cumhuriyet’in bu toprakların Türk yurdu olduğunun tescili olduğunu söyledi. Garip, “99 yıl önce Türk Milletinin şanlı direnişinin tacı olan Cumhuriyet Anadolu toprakları üzerinde kurulmuştur. Emperyalist güçlerin topraklarımızı bölüşme hayalleri, Gazi Mustafa Kemal önderliğindeki Türk milleti tarafından suya düşürülmüştür. Çünkü 19 Mayıs 1919’da yanan Milli Mücadele ateşi, her türlü engellemeye karşı Türk Milletinin kenetlenmesiyle 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ile taçlanmıştır. Bu toprakların ebediyen Türk yurdu olduğunun tescili olan Cumhuriyet mührü, ilelebet sökülemeyecektir. Bağımsızlık, bu topraklarda yaşayan herkesin karakteridir. Hiçbir güç, bu iradeyi yıkmaya yetmeyecektir. Bu topraklar dün olduğu gibi gelecekte de Türklerin ana yurdu olarak kalacaktır” dedi.
Cumhuriyet’in her zaman olduğu gibi saldırı altında olduğunu belirten Garip, “Cumhuriyetimizin 99’ncu yılını kutladığımız bugünde, yüzyıllardır süregelen emperyalist ilgisi azalmadan devam etmektedir. Dün, emperyalistlerin ve hainlerin kirli oyunlarını bozan milletimizin aziz kudreti, bugün de onların uzantıları ile mücadele etmektedir. Ancak bilmedikleri ve anlamak istemedikleri şey bu milletin soylu mayasında mevcuttur! O gerçek de bu milletin vatan toprağı uğruna, gözünü bir an bile kırpmadan canını ortaya koymasıdır. O gün olduğu gibi bugünde Cumhuriyetimizin 99’ncu yılını, aynı duygu ve heyecanla yaşıyoruz. Bir asırlık Cumhuriyetimiz, bu topraklara kök salmış koca bir çınarın en taze filizleridir. Türk Milletinin azmi ve kararlılığı binlerce yıldır olduğu gibi sürecektir” diye konuştu.
Güçlü Türkiye’nin büyümeye devam edeceğini, Cumhuriyet’in ilelebet yaşayacağını belirten Garip, şunları söyledi:
“Bizlere düşen görev, başta Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, büyük Türk ordusu ve aziz Türk Milletinin bizlere bıraktığı bu mirasa sahip çıkmaktır. Çünkü Cumhuriyet, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın tek yoludur. Bağımsızlığı, ruhunun her noktasına işlemiş olan büyük Türk milleti, bu özelliğini kaybetmeden, kutlu miras Cumhuriyeti ilelebet yaşatacak ve büyütecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CHP İL BAŞKANI)

“Cumhuriyetimizi kuran kadroların yol göstericiliğinde, Anayasanın temel dayanağı olan ‘Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti’ anlayışını, kararlı bir yönetim eliyle güçlendirerek sürdüreceğiz.

Ülkemiz, ekonomik ve siyasal açıdan bir buhranın içinde olsa da başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizi kuran kadroların yol göstericiliğinde, Anayasanın temel dayanağı olan ‘Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti’ anlayışını, kararlı bir yönetim eliyle güçlendirerek sürdüreceğiz. Çünkü bizler, Atatürk ilkelerinin öncülüğünde, bunu başaracak güce, özgüvene ve birikime sahibiz.

Ülkemizde adalete olan susuzluğu, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki gibi geniş bir mutabakatla gidereceğiz. Ve yine bu geniş mutabakat ile Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Bu duygu ve inançla 99. yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

SÜLEYMAN EKİCİ (İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)

“Bugün dünyanın en paha biçilmez ve en kıymetli toprakları üzerinde, hürriyet ve bağımsızlığımızın Cumhuriyet’ le taçlanışının 99. Yıldönümü ‘nü kutluyoruz. Bizler istiklal ruhumuzu, aziz vatan toprağımızın üzerinde Cumhuriyet idaresiyle bir ve bütün olarak sonsuza kadar yaşatacağız. Bu duygularla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.

Bugün en övünçlü ve gururlu günümüzde, kıymetli vatanımızı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve sükûnunu sağlama yüce payesi uğruna canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Onların manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum.

Cumhuriyet, millet olarak yeniden dirilişimizin ve varlığımızın en büyük timsalidir. Hiç şüphesiz bu büyük timsal, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” ülküsü doğrultusunda ilelebet varlığını sürdürecektir. Cumhuriyet idaresi; milletimizin yaşam biçimini, yüksek ahlakını, iman ve inanç değerlerini yansıtan çağdaş bir yönetim şeklidir. Milletimiz; Cumhuriyet’imizi, vatan ve bayrak sevgimizi en üst seviyeye ulaştırma azim ve kararlılığına sahip bir millettir.

Temelleri 29 Ekim 1923’te atılan Türkiye Cumhuriyeti, köklü medeniyetimizi geçmişten, bugüne ve yarınlara taşıyan büyük bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti millî mücadele ve destan ruhuyla kurulmuştur. Şehit ve gazilerimizin kanlarıyla kurulan bu büyük devlet, şüphesiz bugün olduğu gibi gelecekte de dünyanın en büyük devletlerinden biri olacaktır. Türk milletinin evlatları olarak bizler, daha nice hedeflere ulaşma azim ve kararlılığıyla canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet meşalemizi sahip olduğumuz akıl, güç, birikim ve tecrübeyle daima en yükseklere taşıyacağız. Devletimizin ve milletimizin bekası için çalışma ve üretme azmimizi tereddüde mahal vermeden sürdüreceğiz. Hürriyet ve bağımsızlığımızı, millî mücadele ruhuyla daima koruyacağız.

Atatürk, “Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz.” veciz sözüyle Cumhuriyet’i bizlere emanet ettiğini ifade etmiştir. Bu emaneti korumak görevini yerine getirmek için ruhen ve bedenen güçlü ve bilgili olmak zorundayız. Bunun için tarihimizi, kültürümüzü ve inancımızı tam manasıyla özümsemek, öğrenmek ve öğretmek mecburiyetindeyiz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu sorumluluk duygusuyla yetiştirmenin gayreti ve çabası içinde olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu Yıldönümü’ nü en içten duygularla kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

SELİM KASAPOĞLU (DENİZLİ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere en büyük hediyesi olan Cumhuriyet’imizin 99’uncu yıldönümünü kutlamanın sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz.

Büyük kurtuluş mücadelesinin ardından, milletimizin hak ettiği yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğunu bildiren, bu ülkenin yolunu çağdaş medeniyetler yolu olarak tüm dünyaya ilan eden, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum. Ülkemizin aydınlık geleceği için; daha çok üretmek, kazanmak, zenginleşmek ve gelişmek zorundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle; ilkelerinden asla şaşmayacağımız, eşsiz bir miras olarak aldığımız ve çocuklarımıza emanet edeceğimiz Cumhuriyet’imizin 99. kuruluş yıldönümünü kutluyor, Büyük Önder Atatürk ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

UĞUR ERDOĞAN (DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI)

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında milli birlik ve beraberlikle aşılamayacak engel olmadığına dikkat çekti; halkın bayramını kutladı. Şehitlere rahmet, şehit yakınları ile gazilere ve ailelerine de sağlık ve afiyet diledi. Başkan Erdoğan, “Bugün bizi bir arada tutan ve umutla yarınlara bakmamızı sağlayan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şehitlerimizin canları pahasına kahramanca verdikleri milli mücadelenin sonunda dünyaya ilan edip bize emanet ettikleri Cumhuriyet’tir. Bizden sonrakiler de Onların açtıkları bu yoldan gerekirse canları uğruna bir an bile gözünü kırpmadan aynı azim, inanç ve aşkla ilerleyecektir” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımlayan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Cumhuriyet’le gelen toplumsal değerlerle ve el birliğiyle hareket ederek daha müreffeh ve daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini bildirdi. Başkan Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı şöyle: “Türk Milleti, binlerce yıl öncesinden bulunduğu coğrafyaya sığmayarak ve o günün tüm zorlamalarını aşarak, yaşadığı çağa ve tarihe yön vermiştir. Bu derece güçlü bir milletin, var oluşuna kastedildiği zamanlarda ise tarihin gidişatını da değiştirdiği yadsınamaz defalarca yaşanmış bir gerçektir. Geçmişinden aldığı güçle, tıpkı bugünkü gibi etrafını çelik zırhlarla sarmış yedi düvele karşı gelmiş, gövdesini siper ederek canı, cananı, bütün varı uğruna namusu bildiği yurduna alçakları uğratmamıştır! Onun için bugün de aynı duygularla kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? O günden bugüne her şeye rağmen bizi bir arada tutan ve umutla yarınlara bakmamızı sağlayan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şehitlerimizin canları pahasına korudukları vatanımız ve bayrağımızla, kahramanca verdikleri milli mücadelenin sonunda tüm dünyaya ilan edip bize emanet ettikleri Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bizden sonrakiler de Onların açtıkları bu yoldan gerekirse canları uğruna bir an bile gözünü kırpmadan aynı azim, inanç ve aşkla ilerleyeceklerdir! Bizler de Cumhuriyet’le gelen toplumsal değerlerle ve el birliğiyle hareket ederek daha müreffeh ve daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla, halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, şehitlerimize rahmet, şehitlerimizin yakınları ile gazilerimize ve ailelerine de sağlık ve afiyet diliyorum.”

MEHMET ÇOBANOĞLU (VATAN PARTİSİ İL BAŞKANI)

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bağımsızlığını canları pahasına savunan ve asil milletimizin küllerinden doğmasını
sağlayan tüm şehit ve gazilerimizi saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz. Vatan Partisi olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük Türk Milletinin
kurduğu cumhuriyetimizi, Kemalist devrimi tamamlayarak, sonsuza kadar yaşatmaya söz veriyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı