REKLAMI GEÇ

Dede yadigârı evini baştan yarattı

Dede yadigârı evini baştan yarattı

Denizlili resim öğretmeni Nuran Çağdaş Ören, dede yadigarı evin tüm ahşap aksamlarını rengarenk boyadı. Koronavirüs sürecini güzel değerlendiren Ören dedesinin 50 yıllık evinde hatırları yeniden canlandırdı. Ahşaplar her şeyi duyar diyen Ören çocukluk anılarını yaşattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2023 Cumartesi, 12:00

Denizli Ülker Yörükoğlu Sanat Merkezi’nde resim öğretmenliği yapan Nuran Çağdaş Ören, Acıpayam Kurtlar Mahallesi’nde 5 yıl önce vefat eden dedesinin anısına evini adeta baştan yarattı.

1 çocuk annesi Nuran Çağdaş Ören, koronavirüs salgını nedeniyle dedesinin köyü olan Kurtlar Mahallesi’ne gitti. Yılların yorgunluğunu her köşesinde hissettiren 50 yıllık evi yeniden düzenlemeye karar veren Nuran Çağdaş Ören, resim sanatıyla ahşabı birleştirdi, kendi deyimiyle ahşaplara can verdi.

1.5 AYDA TAMAMLADI
Eski yapı ve büyük bölümü ahşap olan evi adeta ilmek ilmek dokuyan Nuran Çağdaş Ören, evin tarih kokan kapılarını işlemelerle süsledi, pencereleri ve dolapları birer sanat eserine dönüştürdü. Resim Öğretmeni Ören’in dede yadigarı evi baştan yaratması 1.5 ay sürdü.

DEDEMİN KAHKAHALARINI YENİDEN KAPILARDA ÇINLATTIM
Denizli Haber’e konuşan Nuran Çağdaş Ören, eski yapılara hayat vermeyi sevdiğini söyledi.

Ören, “Koronavirüs salgınında dedemin köyü olan Kurtlar Mahallesi’ne yerleştim. Dedemin anılarını canlandırmak için evdeki ahşap olan her şeyi boyadım. Bir şeyi sıfırdan yapmaktansa, üzerinde anıları olan objelerle çalışmayı daha çok seviyorum. Eskilerin enerjisini veriyor. Kapıları boyadıktan sonra dedemin, babaannemin, amcalarımın yani kısacası bütün ailenin kahkahaları yeniden evden yükselmeye başladı” dedi.

KÖYÜN ESKİ GELENEKLERİNİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ
Resim öğretmeni Ören’in bir sonraki planı dededen kalan evin alt katını müzeye dönüştürmek. Köyün tarihini yaşatmak için tasarladığı müzede eski tarım aletleri, mutfak eşyaları, eskiye dair bulabildiği ve ona ulaşan her şeyi sergilemeyi planlıyor.

Yorumlar

gurtlarlı   -  Bağlantı 3 Temmuz 2023, 12:37

toşcu omar dayım gabirden bakıp bakıp duza ediyordur Nuran.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı