REKLAMI GEÇ

Denizli-Aydın Otoyolu ihalesinin sözleşmesi imzalandı

Denizli-Aydın Otoyolu ihalesinin sözleşmesi imzalandı

11 kez ertelendikten sonra 3 Temmuz’da yapılan ve Fernas İnşaat’ın kazandığı Aydın-Denizli otoyolu ihalesinde sözleşme imzalandı. Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yolun 2022’de hizmete açılacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2020 Perşembe, 21:04

Aydın ile Denizli arasında yapılacak olan 140 kilometresi yol, 23 kilometresi bağlantı yolları olmak üzere 163 kilometrelik otoyolda inşaat aşamasına geçiliyor.

SÖZLEŞME İMZALANDI
11 kez ertelenen ve son olarak Yap-İşlet-Devret modeli ile 3 Temmuz’da yapılan ihalede en iyi teklifi veren Fernas İnşaat’la sözleşme imzalandı. Ak Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sözleşmenin imzalandığını duyurdu.

ÖZKAN’DAN AÇIKLAMA
Özkan, Aydın-Denizli Otoyolu” sözleşmesi imzalandı. İnşallah 2022 yılında tamamlanarak, hemşehrilerimizin kullanımına açılacaktır. Hayırlı olsun” dedi.

ARAÇ GEÇİŞ GARANTİSİ EURO İLE VERİLDİ
Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi Fernas’ın… 3 Temmuz’da yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapıldı ihaleyi, Fernas kazandı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği ihaleye, 6 firma (ya da ortaklık) teklif vermişti.
Devlet, bu projede, önceki YİD projelerinden farklı olarak araç geçişi için “dolar” yerine “Euro” üzerinden garanti verdi. Sektör kaynakları, proje tutarının 6-7 milyar TL dolayında olduğunu belirtmişti.

GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR
Geçiş için günlük 35 bin dolayında araç garantisi verildiği belirtilirken, geçiş ücretinin de tahmini kilometre başına 5 sent/Euro olarak fiyatlandırılacağı belirtilmişti. Yani 140 kilometrelik yolu baştan başa geçmek 7 Euro’ya maloluyor, bu da bugünkü kurla yaklaşık 70 TL’ye denk geliyor. Şirket otoyolu yaptıktan sonra 18 yıla yakın işletecek.

Yorumlar

Haso   -  Bağlantı 6 Kasım 2020, 23:15

Bak şimdi aklıma takıldı. Bizim Cohit20 euroyu bugün ahaberde 1 lira olarak mi gördü acaba? 10 du o, 10, 10 İyi bak.

Haso   -  Bağlantı 6 Kasım 2020, 23:01

Bu 2023 geçince ne yiyeceniz bakalım? Cahit efendi maaşını dolarla mi alıyormuş damattan? Zarif, sağlam esnek koymuşlar bize, Müüjdeee.

Deniz   -  Bağlantı 6 Kasım 2020, 16:25

Günlük 35 bin araç garantisi hangi hesapla yapıldı? O yolda kaç yıl sonra o kadar trafik olacak? şimdiki trafik sayısı kaç?

AHMET AY   -  Bağlantı 6 Kasım 2020, 07:52

YİNE DEVLETE İYİ GEÇİRMİŞLER BİRDE UTANMADAN MÜJDE DİYE VERİYOR SEN DEVLET OLARAK DAHA Bİ OTOBAN BİLE KENDİ BAŞINA YAPAMIYORSUN.ÇOK İYİ BİR İŞ YAPMIŞ GİBİ 125 KM YOLU 70 TL YAPMIŞ(ŞİMDİKİ KURDAN) ADAM ZATEN NORMAL YOLDAN GİTSE 70 TL ARABASI YAKMYACAK

basicman   -  Bağlantı 5 Kasım 2020, 22:21

fiyata bak..ne demişti..maaşınız dolarlamı?allah aşkına nasıl bir anlaşmadır bu.yapacak parayı kim verecek,işletecek ama ne zaman devir edecek bu da açık değil..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı