REKLAMI GEÇ

Denizli Barosu Başkanı İlhan: Yargı bağımsızlığının yılmaz bekçisi olmaya devam edeceğiz

Denizli Barosu Başkanı İlhan: Yargı bağımsızlığının yılmaz bekçisi olmaya devam edeceğiz

Denizli’de 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Denizli Barosu’nun, bugün olduğu gibi yarınlarda da yargı bağımsızlığının, özgür savunmanın yılmaz bekçisi olmaya devam edeceğini ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2021 Pazartesi, 13:04

Denizli’de 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Denizli Barosu tarafından çelenk sunma töreni düzenlendi. Valilik önündeki Atatürk Anıtı’nda yapılan törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Savcısı Ergül Yılmaz, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ile baroya kayıtlı avukatlar katıldı.

SAVUNMA KUTSALDIR
Çelenk sunumunun ardından konuşan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, tüm avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutladı. Avukatların yargı mekanizmasının saç ayağı olduğunu söyleyen İlhan, “Adil bir yargılama için sadece bilgili, yetenekli, güvenilir hakimlere değil hukukun üstünlüğüne inanmış dürüst ve cesur avukatlara da ihtiyaç vardır. Çünkü savunma, demokrasinin, insan haklarının ve hukuk devletinin en büyük güvencesidir. Savunma kutsaldır, günü geldiğinde herkesin savunmaya ihtiyacı olacaktır” dedi.

TÜRKİYEYE YARGI REFORMU GEREKLİ
Türkiye için ‘Yargı Reformu’nun kaçınılmaz bir gereklilik olduğuna değinen İlhan, “Bağımsız yargı, tarafsız adalet ilkeleri ve objektif ölçütlerle hukukun üstünlüğüne dayanmalıdır. Toplumun vicdanına dayalı, evrensel hukuk normları göz önünde bulundurularak, bir takım zümrelere ya da kişilere göre düzenlenmemiş, günümüz koşullarına uygun bir reform; bir Türkiye Cumhuriyeti’nin önünü her alanda açacaktır” diye konuştu.

EK BİNA YAPMI 6 YILDIR BİLMEDİ
Yapılına devam eden ek adliye binasının inşaatının bitirilmemesine sitem eden İlhan, “Üzülerek söylemek isterim ki mesleğimizi icra ettiğimiz fiziki alanların yetersizliği de mesleğimizin sorunlarından birisidir. Şehrimizdeki Tapu Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, birçok kamu binasının hatta vip Diyanet İşleri Başkanlığı Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü binasının bile inşaatı hızla bitirilip, faaliyete geçerken son 6 yıldır inşası devam eden ek adliye binamızın yapımı hala sürmektedir” diye konuştu.

DENİZLİ BAROSU ÖZGÜN SAVUNMANIN BEKÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEK
Denizli Barosunun, bugün olduğu gibi yargı bağımsızlığının, özgür savunmanın yılmaz bekçisi olmaya devam edeceğini ifade eden İlhan, “Hiçbir cemaat, tarikat, vakıf ve grubun etkisinde olmadan evrensel hukuk kaidelerinin uygulandığı bağımsız bir yargı için çalışmayı sürdürecektir. Tüm yurttaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerine saygı gösterilmesini isterken, mesleki sorunlarımızı da titizlikle ele alıp, meslektaşlarımızın mesleğini icra ederken her türlü baskı, şiddetten ve zorbalıktan korunması için elinden gelenin en iyisini yapacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı