REKLAMI GEÇ

Denizli Barosu, Hıfzısıhha Meclisi kararının durdurulmasını istiyor

Denizli Barosu, Hıfzısıhha Meclisi kararının durdurulmasını istiyor

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge doğrultusunda genel kurul yapması engellenen kategoride bulunan Denizli Barosu, Hıfzısıhha Meclisi kararının yürütmesinin durdurulması için dava açtı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2020 Cuma, 21:15

İçişleri Bakanlığı’nın bugün yayımladığı genelge doğrultusunda, genel kurulların da aralarında bulunduğu her türlü etkinlik 1 Aralık’a kadar ertelendi.

Genelge, bu hafta sonu genel kurul yapmaya hazırlanan Denizli Barosu da genelge doğrultusunda karar alan Hıfzısıhha Meclisi’ni karşı karşıya getirdi.

DAVA AÇTIK, AÇIKLAMASI
Hıfzısıhha Meclisi’nin aldığı kararda açıkça adı belirtilen Baro, genel kurul yapılmasını engelleyen meclis kararının yürütmesinin durdurulması için dava açtı.

‘ANAYASA VE AVUKATLIK KANUNU ÇİĞNENDİ’
Denizli Barosu’ndan yapılan açıklamada Avukatlık Kanunu’nun emredici hükmünün ve Anayasa’nın çiğnenerek bu kararın alındığı belirtildi, “Avukatlık Kanunu’nun emredici hükmü gereği, Ekim ayının ilk haftası içinde yapılması zorunlu olan Baro Genel Kurullarının olağan toplantıları YSK, İçişleri Bakanlığı ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının kararlarıyla, Anayasayı ve Avukatlık Kanunu’nu çiğneyerek, hukuku katlederek ertelenmiştir” denildi.

‘KEYFİLİK HÜKÜM SÜRMEKTE’
Kararın ‘keyfi’ olduğunu iddia eden Denizli Barosu açıklamasında konunun yargıya taşındığı belirtilerek şu görüşler aktarıldı:
“Hukuk devleti değil, kanun devletlerinde bile yapılamayacak bu işlemler bir kez daha göstermiştir ki, Anayasa ve hukuk devleti ilkeleri umursanmamakta, keyfilik hüküm sürmektedir. Buna, Anayasal hukuk devleti ideali için mücadele eden bir hukuk örgütü olarak elbette sessiz kalamazdık. Bu nedenle, Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 02/10/2020 tarih ve 2020/62 sayılı kararına karşı, yürütmeyi durdurma istemli iptal davası açtık.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı