REKLAMI GEÇ

Denizli Barosu ile birlikte 42 barodan açıklama: Çocuk istismarına affı teklif dahi etmeyin

Denizli Barosu ile birlikte 42 barodan açıklama: Çocuk istismarına affı teklif dahi etmeyin

42 baronun başkanı tarafından yapılan ortak açıklamada, “Çocuk istismarına affı bir daha gündeme getirmeyin, teklif dahi etmeyin” denildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2020 Perşembe, 20:25

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan’ın da aralarında bulunduğu 42 baronun başkanı tarafından yapılan ortak açıklamada, çocuk istismarına affın bir daha gündeme getirilmemesi, teklif dahi edilmemesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada “Barolar olarak hukukçu ve insani yanımızla bir kez daha çocuk istismarının affı olmaz diyoruz” denildi.

KAMU VİCDANINDA RAHATSIZLIK YARATTI
Açıklamada, 2016 yılından beri defalarca gündeme getirilen çocukların istismarcılarıyla evlenmeleri halinde cezasızlık getirmeye yönelik yasa teklifinin Meclise sunulacağına ilişkin gerçekliği teyit edilmeyen bir belgenin sosyal medyada dolaşıma sokulduğu kaydedildi. Ancak buna rağmen belgenin sosyal medyaya yansımasının kamu vicdanında çok büyük rahatsızlık yarattığı belirtilen açıklamada, bunun toplum nezdinde ne derece hassasiyetle takip edildiğini ve konuya ne derece önem verildiğini gösterdiğine dikkat çekildi.

2005’TE YASADAN ÇIKARILMIŞTI
2005 yılında, cinsel istismar failinin mağdurla evlenmesinin cezanın erteleme nedeni olması yasadan çıkarıldığını belirtilen açıklamada, “Eski yanlışa dönülmesine yol açacak her türlü yasal düzenleme çocuğun korunmasından sorumlu olan bütün kurumları, mağdur çocuğun istismarcısı ile evlendirilmesi sürecinin bir parçası haline getirecektir” denildi.

BİR DAHA GÜNDEME GETİRİLMEMELİ
Böyle bir düzenlemeye gidilmesinin Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere, Anayasanın 90. ve 14. maddelerine ve Çocuk Koruma Kanunumuza açıkça aykırı olduğu vurgulanan açıklamada, “Hukukun evrensel ilkelerine ve çocuğun üstün yararına aykırı olacak bir düzenlemenin bir daha ülkemizin gündemine getirilmemesi, teklif dahi edilmemesi gerektiğini belirtiyor, barolar olarak hukukçu ve insani yanımızla bir kez daha çocuk istismarının affı olmaz diyoruz” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı