REKLAMI GEÇ

Denizli Barosu ile CHP Kadın Kolları arasında protokol imzalandı, şiddet gören kadınlara hukuki destek verilecek

Denizli Barosu ile CHP Kadın Kolları arasında protokol imzalandı, şiddet gören kadınlara hukuki destek verilecek

CHP Kadın Kolları ile Denizli Barosu protokol imzaladı. CHP kendilerine ulaşan şiddet mağduru kadınlara hukuki destek sağlanacağını duyurdu. Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, “Hangi parti, STK, oluşum olursa olsun, şiddet gören kadınların bize ulaşmasını sağlayın yeter. Biz yardım ederiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2020 Perşembe, 16:13

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı ile Denizli Barosu arasında Yaşam Hak Projesi adı altında bir protokol imzalandı. Pandemi nedeniyle resmi imza töreninin yapılamadığı bu nedenle evrakların Denizli-Ankara hattında gidip geldiği protokol kapsamında CHP, Denizli’de kendilerine ulaşan şiddet görmüş kadın ve çocukları Denizli Barosu’na bildirecek. Denizli Barosu da avukat görevlendirip bu kişilerin hukuki destek almalarını sağlayacak.

7/24 HİZMET VEREN YAŞAM HAK HATTI’NI ARAYIN
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin neresinde olursa olsun şiddet gören kadın ve çocuklara yönelik Yaşam Hak Hattı oluşturduklarını ve 7/24 hizmet verdiklerini belirten CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka; “Baroların katkıları, Yaşam Hak hattı üzerinden kadınlara vermiş olduğumuz destek adına çok önemli. Hukuk mücadelesinin tüm aşamalarında yanında yer alacağımız kadınların en ufak hakkından bile taviz vermeyeceğiz. Birlikte güçlenerek yarınları kuracağız” ifadelerini kullandı.

İLHAN: SİYASİ PARTİ AYRIMI YOK, BİZE ULAŞIN YETER
Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, hali hazırda Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nin (ŞÖNİM) yanı sıra Merkezefendi Belediyesi ile de işbirliği yaptıklarını belirterek, “Protokol gereği CHP Kadın Kolları kendilerine ulaşan şiddet mağdurlarını bize bildirecek biz de hukuki destek vereceğiz. Sadece bu kuruluşlar değil hangi parti, sivil toplum kuruluşu, oluşum olursa olsun biz herkesten gelen çağrıya yanıt vermeye hazırız. Vatandaşlarımız bireysel olarak da başvuruda bulunabilirler. Baromuz bünyesinde oluşturduğumuz birimimiz tamamen gönüllülük esasıyla bu görevi yürütüyor” diye konuştu.

120 AVUKAT ŞİDDET MAĞDURLARINA GÖNÜLLÜ HİZMET VERİYOR
Denizli’de baro bünyesindeki Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu organizatörlüğünde
gönüllü hizmet veren 120 avukat şiddet mağdurlarına sahip çıkıyor. Bedia Karababa’nın başkanlığındaki komisyon Ayşe Dayıoğlu Sümer, Seher Aydemir ve Aslı Pişkin’den oluşuyor. Komisyon önceki yıl 17 geçen yıl ise 52 şiddet vakasına avukat görevlendirdi. Bu yıl yapılan görevlendirmelerin sayısının ise 21 olduğu açıklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı