REKLAMI GEÇ

Denizli Barosu seçime gidiyor

Denizli Barosu seçime gidiyor

Daha önce Ekim ve Aralık’ta yapılması planlanıp, pandemi nedeniyle 2 kez ertelenen Denizli Barosu 47. Olağan Genel Kurulu, 10-11 Nisan’da gerçekleştirilecek. Seçimde mevcut başkan Müjdat İlhan dahil 4 aday yarışacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mart 2021 Pazar, 12:23

Denizli Barosu 47. Olağan Genel Kurulu, planlanan tarihten 7 ay sonra gerçekleştiriliyor.

Daha önce pandemi nedeniyle 2 kez ertelenen genel kurul, 10-11 Nisan’da yapılacak. Kuruldaki seçimde mevcut başkan Müjdat İlhan ile Adnan Demirdöğer, Kamil Mercan ve Kemal Tahir Üzelce başkanlık için yarışacak.

“2 KEZ HUKUKA AYKIRI ŞEKİLDE ERTELENDİ”
Kongrelerinin 2 kez hukuka aykırı şekilde engellendiğini öne süren Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, “2 kez hukuka aykırı bir şekilde seçimimiz engellendi. Konuyla ilgili yargıya başvurmuş olsak bile, tatmin edici bir karar çıkmadı. Zaten seçim takvimiz de işlemiş olduğu için ilan etiğimiz süreler geçti” dedi.

“300 KİŞİ SINIRI BİR ANAYASA İHLALİ”
Kongrelerine getirilen 300 kişi şartını değerlendiren İlhan, “Tamamen bir anayasa ihlali, seçme-seçilme hakkına vurulmuş bir engel. Siyasi partiler kendileri lebalep kongre yaparken, bin kişilik baroların seçimlerini engellemek hukuka aykırı. Kaldı ki bizim seçim için tüm önlemlerimiz hazır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı