REKLAMI GEÇ

Denizli Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesine 40 kişilik ekip gönderdi

Denizli Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesine 40 kişilik ekip gönderdi

Güneydoğu bölgesindeki 10 ili etkileyen ve yüzlerce insanın yaşamını yitirdiği deprem için Denizli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kentteki arama kurtarma ekipleri yardıma koştu. Kurtarma ekipleri yola çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Şubat 2023 Pazartesi, 10:27

Bu sabah 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde başlayan, ardından çevre illerde 6.6 olarak devam eden ve büyük yıkıma neden olan deprem Türkiye’nin yüreğini yaktı. Çok sayıda binanın yıkıldığı, yüzlerce vatandaşımızın yaşamını yitirdiği ve binlercesinin yaralandığı deprem sonrası Denizli yine yardıma koştu.
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kurtarma konusunda uzmanlaşan 40 kişilik ekibi araçlarıyla birlikte bölgeye sevk edildi. Denizli’den 2 kaza kırım aracı, 3 arazöz, 1 merdivenli yangın söndürme aracı ve 3 destek aracı 40 kişilik ekiple birlikte yola çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Allah yardımcımız olsun” dedi.

Öte yandan AKUT Denizli birimi de depremden hemen sonra harekete geçti. AFAD koordinatörlüğünde 28 kişilik gönüllü arama kurtarma ekibi yola çıktı. Ekip Lideri Cengizhan Öztürk, “Elimizden geleni yapacağız” dedi.

Ayrıca Denizli’den deprem bölgelerine AFAD’dan 11 personel, 3 araç, Hayrat Derneğine bağlı 11 kişi 3 araç, Pamukkale Belediyesine bağlı 8 personel 2 araç da gönderildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı