REKLAMI GEÇ

Denizli, deprem sonrası koordinasyonu için Japonya modelini inceliyor

Denizli, deprem sonrası koordinasyonu için Japonya modelini inceliyor

Eski yıllarda da Japonya ile deprem işbirliklerine imza atan Denizli’de, bu kez de afet sonrası koordinasyon için önemli bir toplantı düzenleniyor. Denizli Valiliği’nin öncülüğünü yaptığı organizasyonda Japonya’dan gelen bilim insanları Denizli ile kıyaslama yapacak. Afet sonrası koordinasyonundaki çalışmalarını aktaracak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2023 Pazartesi, 11:29

Denizli aktif fay hatlarının üzerine kurulu bir kent. Bu nedenle mikro ve makro boyutta depremler meydana geliyor. 1976’dan bu yana ölümlere neden olan bir deprem meydana gelmese de aktif fay kuşağı önlemleri zorunlu kılıyor.

Son yaşanan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından gözler yeniden Denizli’nin depremselliğine çevrildi. Denizli, 5 kenti yıkan Güneydoğu Anadolu fayı gibi, tek parçalı büyük bir fayın üzerinde kurulu değil. Kentin altında binlerce yıl öncesinde yaşanan büyük depremler nedeniyle parçalı hale gelen çok sayıda fay var. Bu da Denizli’nin sürekli deprem gerçeğiyle yaşaması demek.

Bu noktada, Denizli Valiliği başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AFAD ile Japonya’dan partnerler bir araya geldi. Devlet kurumları, deprem konusunda dünyaya ders veren Japonya’nın modellerini Denizli’ye uyarlamanın yollarını arayacak.

Uluslararası “Denizli’de Japonya Modeliyle Deprem Sonrası İl Koordinasyonunun Sağlanması” konulu konferansa Japon ve Türk bilim insanları katılacak.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde bugün başlayan seminerde saha ve laboratuvar ziyaretleri de olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı