REKLAMI GEÇ

Denizli Devlet Hastanesi’nde PCR laboratuvarı kuruldu, korona testleri yapılacak

Denizli Devlet Hastanesi’nde PCR laboratuvarı kuruldu, korona testleri yapılacak

Koronovirüs salgınının başından beri pandemi hastanesi olarak görev yapan Denizli Devlet Hastanesi’nde PCR laboratuvarı kuruldu. Artık, koronavirüs testleri DDH’da da yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2020 Pazartesi, 16:31

Koranavirüs salgını ile mücadele önemli bir yer tutan ve testlerin hızlı sonuçlanmasında önemli rol oynayan PCR laboratuarı sayısı Denizli’de ikiye çıktı. Pamukkale Üniversitesi Hastanelerine ek olarak Denizli Devlet Hastanesi’nde oluşturulan PCR laboratuarında da koranavirüs testleri yapılabilecek.

Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk kurulan laboratuar ile birlikte vatandaşların daha kısa süre içerisinde sonuçlara ulaşabileceğini belirtti.

Öztürk, “İlimizde karonavirüs hastalarını tespit etmek ve bulaş riskini azaltmak amacıyla test sayısının arttırılması, hızlı vaka tespiti ve karantina süreci ile virüsün yayılmasını önlemek için Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’nın talimatıyla ilimize 1 adet PCR cihazı gönderildi. Cihazın gönderilmesinin ardından Müdürlüğümüz tarafından Denizli Devlet Hastanesi’nde planlamalar yapıldı. Laboratuarda görev yapacak sağlık çalışanlarımız gerekli eğitimleri aldı ve Denizli Devlet Hastanesi’nde PCR testleri çalışılmaya başlandı. Testlerin daha hızlı sonuçlanması, koranavirüs ile mücadelede önemli bir faktör olacak. PCR laboratuarının açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı