REKLAMI GEÇ

Denizli donuyor: Sıcaklık tüm ilçelerde eksiye düşüyor

Denizli donuyor: Sıcaklık tüm ilçelerde eksiye düşüyor

Ülkenin Ege ve Akdeniz’in kıyısı dışındaki bölgesini etkisi altına alan soğuk hava Denizli’de de ‘dondurucu soğuklarla’ etkili oluyor. Kentte hava sıcaklığı gece eksilerde hissediliyor. Bu gece ve yarın gece kentin tüm ilçelerinde hava sıcaklığı eksiye düşecek. En düşük sıcaklık ise Çameli’de ölçülecek, ilçe merkezinde havanın eksi 9 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Aralık 2021 Perşembe, 11:55

Denizli’de geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışının ardından ülkeyi etkisi altına alan soğuk hava etkili oldu. Özellikle Çameli, Acıpayam, Beyağaç, Kale, Baklan, Çal, Serinhisar ve Bozkurt ilçe merkezleri ile kentin yüksek kesimleri beyaz örtüye büründü. Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıklarında da sert bir düşüş yaşandı. Kentte hava sıcaklıkları kent genelinde eksiye düştü.

ÇEŞMELER DONDU, GÖL BUZ TUTTU

Dondurucu soğukların etkili olduğu Buldan Yayla Gölü’nde göl buz tuttu. Çameli’de ise bazı çeşmelerin donduğu görüldü.  Hava sıcaklığı dün gece Çameli ilçe merkezinde eksi 6 derece ölçüldü. Sıcaklığın ilçenin yüksek kesimlerinde eksi 22 derecelere kadar düştüğü belirtildi.

DENİZLİ BU GECE DE DONACAK

Meteoroloji’den alınan verilere göre, bu gece ve yarın gece Denizli kent merkezi ve tüm ilçelerde hava sıcaklığı sıfırın altında olacak. Hava sıcaklığının Çameli ilçe merkezinde eksi 9, Serinhisar ve Bozkurt ilçe merkezlerinde eksi 7 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Denizli’nin merkez ilçelerin Pamukkale ve Merkezefendi’de de ise soğuk hava etkisini sürdürecek. Kent merkezinde hava sıcaklığı bugün düşük eksi 2, en yüksek 6 derece ölçülecek. Merkezde yarın ise en düşük sıcaklık eksi 1 en yüksek sıcaklık ise 11 derece olacak.

SICAKLIK CUMARTESİ 2-3 DERECE ARTACAK

Denizli’de dondurucu soğuklar cumartesi gününden sonra etkisini az da olsa yitirecek. Hafta sonu kent genelinde parçalı bulutlu bir hakim olması ve sıcaklıklarda da 2-3 derece artış yaşanması bekleniyor.

YAĞIŞ BEKLENTİSİ YOK

Kent genelinde önümüzdeki 5 günlük süreçte yağış beklenmiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı