REKLAMI GEÇ

Denizli heyeti, Kıbrıs 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı için Yavru Vatan’da

Denizli heyeti, Kıbrıs 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı için Yavru Vatan’da

Karşılıklı ziyaretlerin son yıllarda arttığı Denizli-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) dostluğu sürüyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli heyeti, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı için Yavru Vatan’a gitti, ziyaretler yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2023 Çarşamba, 17:00

Geçtiğimiz yıllarda artan Denizli-KKTC arasındaki dostluk artarak devam ediyor. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Büyükşehir Meclisi’ne hitap ettiği, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın ziyaret gerçekleştirdiği diyaloglar sürüyor.

Başkan Zolan ve Denizli heyeti 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı için Yavru Vatan’a gitti. İlk gün ziyaretler gerçekleştiren heyet Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile de görüştü.

Heyet, sırasıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ı ziyaret etti.

Son olarak Cumhurbaşkanı Tatar, Denizli heyetini kabul etti. Cumhurbaşkanı Tatar, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49’ncu yılında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ercan Havaalanı’nın yeni terminalinin açılışının gerçekleştirileceğini söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, “Kıbrıs bizim canımız, vazgeçilmez toprağımız, yavru vatanımızdır. İlelebet öyle kalacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı