REKLAMI GEÇ

Denizli Hıfzısıhha Meclisi kararı uygulamaya girdi: Kreşlerde yüz yüze eğitime devam

Denizli Hıfzısıhha Meclisi kararı uygulamaya girdi: Kreşlerde yüz yüze eğitime devam

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde yüz yüze eğitim yıl sonuna kadar durdurulurken, çalışan anne ve babaların mağdur olmaması için, kreşlerde yüz yüze eğitimin devam edeceği kararı Denizli Hıfzısıhha Meclisi’nin kararıyla uygulamaya girdi. Uygulama, Eğitim-İş, kreşleri açık tutmak yerine anne babaların esnek çalışmaya alınmasını önermişti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2020 Pazartesi, 15:54

Denizli İl Hıfzıssıhha Meclisi Denizli Valisi Ali Fuat Atik başkanlığında toplandı. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinin karara bağlandığı toplantıda, “Çalışan anne ve babaların kreş çağındaki çocuklarının çalışma saatleri içerisinde bakımlarında mağduriyet yaşanmaması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşler ile birlikte diğer kamu kurum ve kuruluşları ve özel eğitim kurumları bünyesindeki kreşlerde ve gündüz bakımevlerinde yüz yüze eğitim faaliyetlerinin devamının sağlanmasına” kararı alındı.

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde yapılacak eğitimle ilgili karar uygulamaya girdi.

Öte yandan Eğitim-İş, cumartesi günü kararı protesto eden bir eylem düzenlemişti. Eylemde konuşan Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Ülkeyi yönetenler, çocukların korunmasına ilişkin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemektedir. Hükümet küçük çocuğu olan anne ve babaları özel sektör ve kamu fark etmeksizin esnek çalışma kapsamına alarak, salgının yayılmasına ve anne babası çalışan çocukların evlerinde kalmasına yönelik tedbirler almalıdır” demişti.

Yorumlar

Muhammed mert   -  Bağlantı 23 Kasım 2020, 19:25

Bu düpedüz yüzeysel düşünen beyin fikridir. Misal Sağlıkçı ise anne baba ise gitmediginde bu hastalarla kim ilgilenecek düşünüyor mu namık kemal efendi. Bu neyin kafasıdır, kendileri yakınları hastalığa yakalanırsa aynı şeyi mi söyleyecek

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı