REKLAMI GEÇ

Denizli Oğuzhan Aygören, Boğaziçi Üniversitesi rektör danışmanlığını kabul etmedi

Denizli Oğuzhan Aygören, Boğaziçi Üniversitesi rektör danışmanlığını kabul etmedi

Uzun süredir Türkiye’de tartışmaların odağındaki yer olan Boğaziçi Üniversitesi, bu kez de rektör danışmanı atamasıyla gündeme geldi. Aynı zamanda DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi de olan Denizlili akademisyen Oğuzhan Aygören, Rektör Melih Bulu tarafından danışman olarak atanmıştı. Aygören, sürpriz bir şekilde atandığını öğrendiğini gece geç saatlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu, “Bu atamayı kabul etmem mümkün değil” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Şubat 2021 Salı, 11:54

Boğaziçi Üniversitesi’ne tartışmalı bir şekilde atanavn Rektör Melih Bulu’ya yönelik protestolar dinmek bilmiyor. Her gün bir olayın yaşandığı üniversitede son gelişme ise Denizlili akademisyen Oğuzhan Aygören’in Rektör Bulu tarafından danışman olarak atanması oldu.

Atama kararının duyulmasının ardından, tartışmaların yeniden alevlendi. Aynı zamanda DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi olan Oğuzhan Aygören’in danışman olarak atanması, genel başkan Ali Babacan’ın Boğaziçili öğrencileri destekleyen açıklamalar yapması nedeniyle tartışmaları farklı bir boyuta taşıdı. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Aygören’in görevi kabul etmesi halinde parti ile yollarının ayrılacağını duyurdu.

ATAMAYI KABUL ETMEDİ
Tartışmaların odağındaki isim olan Oğuzhan Aygören, gece geç saatlerde sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Twitter hesabından paylaştığı açıklamada ‘sürpriz bir şekilde atandığını öğrendiğini’ belirten DEVA Partisi Kurucu Üyesi Oğuzhan Aygören, “Bu atamayı kabul etmemin mümkün olmadığını tüm kamuoyu ile paylaşmak isterim” dedi.

Aygören, ”Bizim Türkiye’yi koskoca bir Boğaziçi yapmaya ihtiyacımız var. Ancak Boğaziçi’ni küçük Türkiye yaptığımızda ne yazık ki hepimiz kaybederiz. Ayrıştırıcı ve hedef gösterici mesajlar, bu gün üniversite ve çevresinde polis baskısı ile gerçekleşen olaylar, öğrencilerimize güvenlik görevlilerinin müdahalesi kabul edilebilir değildir. Tüm bu sebeplerle bu atamayı kabul etmemin mümkün olmadığını tüm kamuoyu ile paylaşmak isterim” dedi.

Yorumlar

hasan   -  Bağlantı 3 Şubat 2021, 01:43

eylem yapanların amacı seçim yapılması filan değil
üniversiteler yıllarca radikal sol örgütlerin yuvası oldu.
devletin verdiği ödeneklerle bilimden başka herşeyi yaptılar
chp nin kaygısı üniversitelerde istediği gibi at koşturamamak

Bilal   -  Bağlantı 3 Şubat 2021, 01:07

Üniversiteler yıllardır Siyasetin içinde idi hiçbir zaman Bilime ve Fen e ağırlık vermediler ki gerçekten iddiaları varsa Projelerini bir bir görelim yoksa konuşmaya değmez .

Haso   -  Bağlantı 2 Şubat 2021, 19:47

Hangi hukukun yolu, pardon? Var mı? kaldı mı öyle bir şey? Pehh

muhammed mert’e katılıyorum   -  Bağlantı 2 Şubat 2021, 19:18

Gündem olacak konu bulamıyorlardı, rektör bey sayesinde gündem oldular.DEva partisinin esamesi okunmuyordu bugüne kadar. Bunlara prim vermemek gerekiyordu

ali atsız   -  Bağlantı 2 Şubat 2021, 16:17

Boğaziçi üniversitesinde olanlar kabul edilemez. Oğuzhan Aygören’in görevi kabul etmesi çok yerinde bir davranış. Kendisine ve partisine olan inancım bir kat daha arttı. Siyaset üniversitelerden çekilsin!

Muhammed mert   -  Bağlantı 2 Şubat 2021, 14:52

rektör bey hata etmiş siyasetin içindeki adamı danışman yapmakla. Arkadaş kahraman olmak istiyor anlaşılan. Ya devlet başa ya kuzgun leşe. Cumhurbaşkanına devletin başıdır. Yasalar meclisten çıkar. Anayasaya aykırı bir şey varsa da hukuk yolu açıktır

Bakış Açısı   -  Bağlantı 2 Şubat 2021, 13:20

İnsanları yanıltmayın. Adam kabul etmiş. Olayları görünce korkmuş vazgeçmiş. Zaten kendisi de boğaziçili değil. Siyasi oterite onu oraya koymuş.

soru yorum   -  Bağlantı 2 Şubat 2021, 12:29

Aklın yolu birdir, olması gereken bu idi, oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı