REKLAMI GEÇ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Denizli protokolü ve siyasiler yayımladıkları mesajla tüm çalışanların gününü kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2022 Pazar, 09:00

İşte Denizli protokolünün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları:

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
“Emek, toplum ve iş hayatında yeri doldurulması en zor kıymetlerden biridir. Bu anlamda yaşamımızın en yüce değerlerinin başında gelir. Bugün, ülkemizin ekonomik kalkınmasında temel faktör olan işçi ve emekçilerimizin alın terinin ne denli kıymetli olduğunun hatırlandığı en anlamlı gündür. Daha gelişmiş daha müreffeh Türkiye yolunda, ülkemizin attığı her adıma emek ve alın terleriyle büyük katkı sağlayan, fedakârca çalışan tüm işçi ve emekçilerimizin bu önemli gününü -1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü- en içten duygularımla kutluyorum.

Bizler işçinin hakkını, alnının teri kurumadan veren bir kültürün mensupları olarak iş hayatında huzur ve istikrarın sağlanmasını çok önemsiyoruz. Gerek toplum hayatında gerek iş yaşamında birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek, üretim gücümüzü artıracak, işçimizi huzurlu ve başarılı kılacak etkinliklerin ülkemize güç katacağına inanıyoruz. Bu nedenle çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını tam olarak almaları, her daim daha iyi çalışma şartlarına sahip olmaları ve layık oldukları yaşam standartlarına kavuşmaları amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız. Bugünün anlamına yakışır bir şekilde, dostluk ve kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olmasını temenni ediyor, en kutsal kazancın alın teri ile kazanılan helal kazanç olduğunu vurgulayarak elde ettiğimiz ekonomik gücün gerçek sahibi tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyor, her birine aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu ve huzurlu yarınlar diliyorum.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Çalışanın hakkının alnının teri kurumadan verilmesinin kutsal sayıldığı bir inancın mensubu olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Üreten, emek sarf eden, gecesini gündüzüne katan tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarım. Tüm dünyada, işçi ve emekçilerin sorunlarını dile getirip çözümüne yönelik görüşlerin tartışılmasına vesile olan 1 Mayıs mukaddes bir güne tevafuk oldu. Ramazan Bayramı arifemizde 1 Mayıs’ı da kutlayacağız. Bu özel günün Denizli’mizde, ülkemizde ve tüm dünyadaki çalışanlara güzellikler getirmesini diliyorum.

Şehrimizin kalkınıp gelişmesi, yarınlara daha güvenle bakabilmesi için tüm mesai arkadaşlarımızla beraber omuz omuza olmaya, hep birlikte taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz inşallah. Bir ve beraber olduğumuz sürece daha iyiye ve güzele kavuşacağız. Bu vesilelerle emeklerinden ve alın terlerinden başka sermayeleri olmayan, şehrimizin ve ülkemizin büyümesinde önemli rol oynayan tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, bu anlamlı günün kardeşliğin ve dayanışmanın güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“Emeğin istisnasız karşılık bulması demokrasinin bir gereğidir. Alın teri dökerek, emek harcayan, evine ekmek götüren emekçilerimizin günü kutlu olsun. Biz milletçe emek vermeyi, paylaşmayı her zaman önemsemişizdir. Alın teri dökmek, ailemize haram lokma yedirmemek kavramları da bu önemden çıkmıştır. 1 Mayıs günü de emek veren, alın teri dökenlerin günüdür. Tüm dünyada işçi ve emekçilerin bayramı olarak kutlanan bugünün daha adil şartlarda çalışma ortamı sağlamak adına farkındalık oluşturmak istenmektedir. Zaten, emeğin istisnasız karşılık bulması demokrasinin bir gereğidir. Ülkemize baktığımızda, devletimizin bu konuda çok iyi şartlar geliştirdiğini, işçi ve emekçinin hakkını koruduğunu görüyoruz. Sanayi, turizm, tarım ve hayvancılık ilçesi olan Pamukkale’miz de, işçi ve emekçi potansiyeli yüksek. Pamukkale Belediyesi olarak da, hükümetimizin politikalarını destekleyici bakış açısıyla, her zaman emekçilerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu vesile ile emek ve alın teriyle ülkemizin büyümesine katkı sağlayan tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.”

YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ İL BAŞKANI)
İşçi ve emekçilerin sorunlarına her zaman samimiyetle ve hızlı bir şekilde çözüm üretmeye çalıştıklarına vurgu yapan Güngör, ’’Bizler, millet olarak, işçinin ve emekçinin hakkını, alın terinin kurumadan vermenin hassasiyetine sahip bir kültüre sahibiz. 1 Mayıs’ın taşıdığı anlamın bu kültürün gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir yol çizeceği kuşkusuzdur. İstihdamı artırmak, işsizlik oranını düşürmek için pek çok tedbiri hayata geçirdik. Bu anlayışla, işçi ve emekçilerimiz ücretten sosyal haklara kadar her alanda önemli kazanımlar elde ettiler. Emekçilerimizin demokratik yollarla dile getirdiği tüm isteklerini dikkate alarak, devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla, sendikalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, çalışanlarımızın sorunlarının çözümü ve hayat şartlarının iyileştirilmesi hususlarında çalışmaya dün olduğu gibi yarın da devam edeceğiz.’’ ifadelerini kullandı. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve pek çok ülkede ekonomik ve sosyal sorunlara sebep olan Covid-19 salgını ile her alanda işçilerin ve üretimin öneminin daha iyi anlaşıldığını ifade eden Güngör, “Bizler Türkiye olarak bu süreçte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü koordinasyonunda, devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla üreticilerimizi korumak, üretimin aksamaması ve istihdam kaybının önüne geçilmesi için gerekli önlemleri alarak başarılı bir yönetim ortaya koyduk” dedi.

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CHP İL BAŞKANI)
1 Mayıs’ta CHP Denizli Örgütü olarak alanlarda olacağız. Tek adam rejimi, bunca yoksullaşmaya karşı hiç kimsenin ama en çok da işçilerin sesi çıkmasını istemiyor. Biz, CHP olarak her zaman işçimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle başta kanlı 1 Mayıs’ta, emek mücadelesinde ve iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçileri saygıyla anıyor ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde tüm işçi ve emekçilerin eşit, özgür ve insanca yaşayabileceği aydınlık bir Türkiye diliyorum. 1 Mayıs vesilesiyle bir kez daha söylüyoruz, işçiler, emekçiler geleceğimizdir, umudumuzdur. İşçilerin maruz kaldığı hak gasplarına, hayatlarına mal olan koşullara karşı ses yükseltmek, geleceğimize sahip çıkmak demektir. Sendikal ve Sosyal güvenlik haklarının eksizsiz güvence altına alındığı Aklın ve Bilimin öncülüğünden insan onuruna yakışır bir iş ve yaşam istiyoruz. Gelin hep birlikte hayatlarımıza kast eden, yaşamlarımızı çalanlara karşı emeğin sesini yükseltelim, haklarımızı alalım, yaşanabilir bir düzen için beraber, yan yana mücadele edelim! Yaşasın 1 Mayıs.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı