REKLAMI GEÇ

Denizli Protokolünden 19 Mayıs mesajları

Denizli Protokolünden 19 Mayıs mesajları

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle protokol üyeleri kutlama mesajları yayınladı. 19 Mayıs 1919, Türk Milletinin hür yaşama azmi, kararlılığı ve cesareti ile başlattığı onurlu mücadelenin ilk günü olarak tarihin altın sayfalarında gururla yerini alması nedeniyle verilen mesajlarda, bugünün önemine değinildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2022 Perşembe, 11:09

İşte Denizli Protokolünün kutlama mesajları:

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
19 Mayıs, esaret zincirini kabul etmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen aziz milletimizin varlık yokluk mücadelesinin ilk adımı, Samsun’dan başlayarak tüm yurda yayılan ulusal birlik ve beraberlik şuurunun ilk kıvılcımıdır. 19 Mayıs 1919 tarihi, kalbi vatan ve millet aşkıyla çarpan Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki bir avuç vatan evladının “Esaret altında yaşamaktansa ölmek daha iyidir!” fikriyle giriştikleri mücadelenin başlangıcı, Cumhuriyetimizin müjdecisi olmuştur. Özgürlük ve egemenlik mücadelemizin resmen ve fiilen başladığı bugünün yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak özgürlük meşalesinin yakılışının 103. yılını kutlamanın sevinç ve coşkusunu bir kez daha yaşıyoruz. 103 yıl önce asil milletimizin bağımsızlık yolunda umutlarını yeşerten; bugün de “gençliğe güven”, “sevinç ve hareket” kavramlarını da adıyla özdeşleştirebileceğimiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, hepimize kutlu olsun!

Bizim için büyük bir değer taşıyan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, özellikle gençlerimizin için de ayrı bir onur ve gurur kaynağıdır. Nitekim bugünün özellikle gençlere bayram olarak armağan edilmesi büyük bir anlam ifade etmektedir. Tarihsel süreç incelendiğinde devlet ve milletleri ayakta tutan, onları geliştiren en büyük kudretin gençler olduğu görülecektir. Bu gerçeğin farkında olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı gençlerimize olan inancını “Gençler, cesaretimizi güçlendirip devam ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız.” sözleriyle dile getirmiştir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Bu anlamda gençlerimizi kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmek en büyük vazifemizdir. Bu mesuliyet aynı zamanda vatanımızı kanları ve canları pahasına bizlere miras bırakan kahraman ecdadımıza olan borcumuzun da ifadesidir.

Yarınlarımızın Teminatı Sevgili Gençler,
Sizler büyük ve güçlü Türkiye’nin en önemli mimarları, bizim en kıymetli hazinemizsiniz. Ülkemizin her alanda gelişip kalkınması için muazzam bir sorumluluk üstlendiniz. Bu sorumluluğu en iyi biçimde yerine getirebilmek için tek şeye ihtiyacınız vardır: O da bıkmadan, yorulmadan çalışmaktır. Bu konuda kılavuzunuz şanlı tarihimiz; emsaliniz, sayısız muvaffakiyete imza atmış ecdadımızdır. İlgi ve yetenekleriniz doğrultusunda kendinizi yetiştirmeniz, ülkemizi gelişmiş ülkeler arasında en ön sıralara getirmeniz, bunu yaparken de benliğini kaybetmeden gerektiğinde, ecdadımızın üstlendikleri tarihi rolü üstlenerek hareket etmeniz en büyük arzumuzdur. İçinde bulunduğumuz yüzyılın güçlü ve saygın Türkiye’si sizlerin omuzlarında yükselecektir.

Bu duygu ve düşünceler ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçenleri, hür irademizi ve egemenliğimizi borçlu olduğumuz en büyük fedakârlığı gösteren aziz şehitlerimizi, şükranla ve rahmetle; gazilerimizi saygıyla yâd ediyorum. Tüm gençlerimizin ve vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle bir kez daha kutluyor; hepinize sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.

CAHİT ÖZKAN (AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ)
“Türkiye, kuruluş felsefesinden, hâkimiyet-i milliye ilkesinden, demokrasiden, milletinden aldığı güçle kazanımlarını arttırmakta, birlik ve bütünlük içinde muasır medeniyet yolculuğunu sürdürmektedir. O gün nasıl ki istiklalimiz için büyük bedeller ödenmiş ise bugün de istikbalimiz için büyük bedeller ödenmekte; istikbal mücadelemiz, milletimizden aldığımız güçle, şehitlerimizden aldığımız ilhamla, azim ve kararlılık içerisinde sürdürülmektedir. 19 Mayıs’ta canlanan milli ruh, bizlere ilham olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.
Türkiye, kuruluş felsefesinden, hâkimiyet-i milliye ilkesinden, demokrasiden, milletinden aldığı güçle, kazanımlarını arttırmakta, birlik ve bütünlük içinde muasır medeniyet yolculuğunu sürdürmektedir. O gün, nasıl ki, istiklalimiz için büyük bedeller ödenmiş ise, bugün de istikbalimiz için büyük bedeller ödenmekte; istikbal mücadelemiz, milletimizden aldığımız güçle, şehitlerimizden aldığımız ilhamla, azim ve kararlılık içerisinde sürdürülmektedir. Bu süreçte kuşkusuz, genç nesillerimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Çünkü güçlü Türkiye idealini yaşatacak ve geleceğe taşıyacak olan gençlerimizdir. Bu sebeple AK Parti olarak en önemli önceliğimiz gençlerimizin yarınlara en güzel şekilde hazırlanmasına imkân sağlamak, onlara demokratik ve müreffeh bir ülke bırakmaktır. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, gençlerimizin ve aziz milletimizin Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI, DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmıştır. Atatürk, tam bağımsız bir ülke idealiyle çıktığı Samsun’da yaktığı meşaleyle bir milletin tarihini değiştirmiş, dünyaya örnek bir Kurtuluş Mücadelesiyle tarihin altın sayfalarında yer almıştır. Emperyalist güçlere karşı kararlılıkla ve inançla sürdürülen Kurtuluş Mücadelemiz, tarihin akışına yön vermiştir.

İlkeleri ve devrimleriyle yolumuzu aydınlatan gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yurttaşları, Atatürk’ün evlatları olarak “insan onuruna yakışır” yaşam koşullarını inşaa etmek için mücadele ediyoruz. Demokrasiden, laiklikten ve tam bağımsızlıktan ödün vermeden sürdürdüğümüz kararlı mücadelemizde umutsuzluğa ve yılgınlığa kapılmaya hakkımız yok.
Bu güzel vatanı, onurlu bir mirası bizlere bırakan kurtuluşun tüm kahramanlarına minnetimizi, saygımızı; ülkeyi karanlığa boğmaya çalışanlara inat umudu örgütleyerek, dayanışmayla güçlenerek sunacağız. Tarihi sorumluluklarımızın farkındalığıyla, geçmişimizden aldığımız gücümüzle, uygar bir gelecek kurmak için yürüdüğümüz yolda, kimse bizleri yolumuzdan döndüremeyecek. Gaflet, dalalet ve hıyanet içinde, bu ülke çıkarları aleyhine uğraşan zihniyetin karşısında dimdik ayaktayız. Örgütlü kötülüğü yeneceğiz. Atatürk’ün yolunda ilerlemekten vazgeçmeyeceğiz.

Ne yazık ki bugün; gençlerimizi karamsarlığa, belirsizliğe, hak etmedikleri eşitsiz bir düzene hapsetmeye adeta and içmiş bir iktidar, her türlü özgürlüğü risk ve tehlike olarak görmeye devam ediyor. Milyonlarca gencimiz antidemokratik uygulamalarla, haklarına erişim engelleriyle, işsizlikle, yoksullukla, güvencesizlik ve belirsizlikle baş başa bırakılıyor.
Sevgili gençler; Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi: Sizlerin hayalleri, bizim hedeflerimizdir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, insan haklarının, demokrasinin, hak ve özgürlüklerin savunucusu olarak gençlerimizin yanındayız. Genç işsizliğini yok etmek, düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki engelleri kaldırmak, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak, gençlerin ihtiyaç ve taleplerini dikkate alarak gençlik politikalarını oluşturmak ülkemizin aydınlık yüzlü tüm gençlerine sözümüzdür.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kurtuluş mücadelemizin isimsiz kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı her yıl olduğu gibi bu yıl da, coşkuyla kutluyoruz. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun ilk adımı olmuştur. İşte bu ateş kısa sürede Anadolu’nun dört bir tarafını sarmış ve Denizli’mizde bu bağımsızlık mücadelesinde Ata’sının yanında sapasağlam durmuştur. Ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır. Vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdiği zorlu mücadeleler ile Kurtuluş Savaşı’nı kazanan aziz milletimiz bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

Sevgili gençler, bundan tam 103 yıl önce Ulu Önder Atatürk’ün yaktığı meşale, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefinde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu hedefte siz gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Aziz şehitlerimizin canıyla, kanıyla yokluklar içinde savunduğu bu kutsal vatan sizlere emanet edildi. Sizlerin de bu emanete sahip çıkarak gelecek nesillere, üzerine artılar koyarak bırakacağınıza inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelede yer alan tüm kahramanlarımızı, bu vatan uğruna canını veren tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

PROF. DR. AHMET KUTLUHAN (PAÜ REKTÖRÜ)
“Aziz Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini başlatan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışı ile yakılan bağımsızlık meşalesi o günden bugüne Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolculuğunda yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Geleceğimizin teminatı gençlerimize olan güvenini her fırsatta dile getirmiş olan Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü gençliğe armağan etmiş olması bu sebeple büyük anlam taşımaktadır.
Aziz Milletimizin, topyekûn, istiklali ve istikbalini korumak için verdiği kurtuluş mücadelesi; vatan ve bayrak sevgisi, birlik ve beraberlik duygusu, bağımsızlık arzusu ve şanlı zaferlerle taçlanmış; Türk milletinin bağımsızlığa olan inancı tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir.

Bu yıl kuruluşunun 30. yıl dönümünü kutlayan Pamukkale Üniversitesi’nin; Ülkemizi mutlu, müreffeh ve güçlü bir Türkiye hedefine ulaştıracak değerli gençlerini yarına en iyi şekilde hazırlama gayretlerinin 30 yıldır olduğu gibi bugün ve gelecekte de daima devam edecektir. Pamukkale Üniversitesi olarak bizler de, bilgi ve teknolojinin hızla geliştiği bu çağda, gençlerimizin vatanını ve milletini seven, güncel bilgi ve teknolojileri kullanan, insan temel hak ve özgürlüklerine saygılı, eleştirel düşünebilen, üretken, yenilikçi ve girişimci bireyler olarak yetiştirilmesinde sorumluluklarımızın bilincindeyiz. 30. yaşını kutlayan Üniversitemiz birlikten kuvvet doğar inancıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Şehir ile büyüyerek gelişen Pamukkale Üniversitesi, kahraman ecdadımızdan bizlere miras kalan azim ve kararlılık ile bilimden elde ettiği faydaları insanlık yararına teknolojilere dönüştürmeye, ülkemizin tüm alanlardaki ‘Güçlü Türkiye’ hedefine katkı sağlamaya devam edecektir.

Değerli Gençler, her şeyin durağan olmaktan çıkıp hızla gelişip değiştiği bir çağda yaşıyoruz. Dijital çağda hızla dönüşen teknolojiler içinde bilimden sanayiye, teknolojiden sanata sizin enerji ve heyecanınıza, sizin arzu ve hayallerinize ihtiyacımız var. Sizler, canları pahasına vatanını ve bağımsızlığını korumuş, verdikleri destansı mücadele ile diğer tüm toplumlara ilham kaynağı ve örnek olmuş bir neslin torunlarısınız. Cumhuriyetimiz ve Devletimizi koruyacağınıza, ülkemizi birlik ve beraberlik içinde güçlü yarınlara taşıyacağınıza olan inancım tamdır.
Tüm bu duygu ve düşüncelerle, verdiği bağımsızlık mücadelesi ile birçok topluma ilham kaynağı olmuş bu aziz milletin bir evladı olmaktan duyduğum gurur ve mutlulukla, geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz ve Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu cennet vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“Milli Mücadele’nin başlangıç adımı olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasının üzerinden 103 yıl geçti. Milli mücadelemizin hem resmen hem de fiilen başlatıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103.yılının coşkusunu yaşıyoruz. Ata’mızın gençlere armağan ettiği bu bayramı, geleceğimize ışık olan gençlerimizin enerjisiyle her geçen yıl daha da bir coşkuyla kutlamaktayız. Tüm millet olarak, bu coşkuyu yaşarken bu topraklarda al yıldızlı bayrak altında özgürce yaşayabilmenin kıymetini unutmuyoruz. Vatan, millet, bayrak uğruna canlarını hiçe sayan tüm ecdadımızı rahmetle yâd ediyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak da geleceğimizin ışığı gençlerimizin de her zaman yanında olmaktan da gurur duyuyoruz. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, mili mücadelemizde canlarını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Türk gençliğinin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşını başlattığı, milli mücadelemizin ve ulusumuzun bağımsızlığı için milat olan 19 Mayıs 1919’un 103’üncü yıl dönümü ile Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919’da yakılan kurtuluş ateşi ile bağımsızlığa giden yolda Türk milletinin kaderi çizilirken, bu özel günün geleceğimizin teminatı gençlere armağan edilmesi de çok büyük anlam ifade etmektedir. Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ diyerek 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlerimizin ülkemizi her alanda daha ileri seviyelere taşıyacağına olan inancımız tamdır. Gençlerimizin, geleceğe emin adımlarla ve toplumsal faydalarımızı dikkate alarak ailesine ve ülkesine yararlı bireyler olarak yetişmeleri en büyük emelimizdir. Bu konuda Buldan Belediyesi olarak gençlerimize yönelik çalışmalarımızı devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; Buldanlı hemşehrilerimizin, tüm gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarım.”

YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ İL BAŞKANI)
Şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan 19 Mayıs 1919 günü milletimiz için; dört bir yanı kuşatılmış ve taksim edilme planları yapılan aziz vatanımızın bekası için bağımsızlık meşalesinin yakıldığı ve milli mücadelemizin başlangıcı olarak binlerce yıl hiç unutulmayacak büyük bir anlam ifade etmektedir. 103 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da yakılan kıvılcım yurdun her köşesini sararak büyüyen bu bağımsızlık ve kurtuluş meşalesi; birlik, beraberlik, cesaret, azim, kararlılık ve inançla yüklü bir milletin uyanışına, şahlanışına vesile olmuş ve eşsiz mücadeleler sonucunda Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcudiyeti ile taçlandırılmıştır. Asırlardır milletimizi ayakta tutan ve en büyük gücümüz olan gençlerimizin, kendine güvenen, bilgili, donanımlı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, çalışkan, vatan ve bayrak sevdalısı insanlar olarak yetiştirmenin en büyük görevimiz olduğunu biliyoruz. 2 yıldır tüm dünya ile birlikte ülkemizde de etkili olan pandemi sürecinde gerçekleştiremediğimiz kutlamaları bugün gerçekleştiriyoruz. 103’üncü yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu aziz vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

YUSUF GARİP (MHP İL BAŞKANI)
19 Mayıs 1919, Türk Milletinin makus talihini zaferle biten bir rotaya çevirdiği, aziz vatanın üzerindeki kirli oyunun sökülüp atıldığı bir tarihtir. Büyük Komutan Mustafa Kemal önderliğinde, İstanbul’dan kalkıp Samsun’a giden Bandırma Vapuru, beraberinde, milli bağımsızlığın bu topraklara sonsuza kadar sirayet etkisini de götürmüştür.
Alparslan’dan bu yana Türk yurdu olan Anadolu topraklarını bölüşmek ve paylaşmak isteyen emperyalist güçler, 19 Mayıs’ta başlayan Milli Mücadele ateşinde kavrulup küle dönmüştür. Büyük Türk Milleti’nin son kanına kadar savunmak için yola çıktığı bu aziz vatan, 19 Mayıs’ta Samsun’da başlayan büyük mücadele ile şehit kanlarıyla sulanarak bugünlere gelinmiştir. O günden bu güne emperyalist güçler farklı yöntemlerle Anadolu topraklarına hala saldırmakta Ancak Büyük Türk Milleti, her seferinde bu saldırıları yine 19 Mayıs 1919 ruhuyla göğsünü siper ederek durdurmaktadır. 19 Mayıs tarihi, söz konusu vatan ve bağımsızlık olduğunda, Türk Milleti’nin neleri göze alabildiğinin, diriliş şuuruyla neler yapabileceğinin gösterildiği çok önemli bir tarihtir. Bugün de bu kadim Türk topraklarına göz dikenler bilmelidir ki, 19 Mayıs Ruhu, bu ülkenin her bir evladının içinde canlıdır ve tehdit gördüğünde dışarıya çıkmak için bir an bile tereddüt etmez.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin bağımsızlığa giden yolundaki en önemli tarihlerden biri olan 19 Mayıs’ı gençlerimize bayram olarak armağan etmiştir. Türk Gençliği, bugün Türkiye’nin ana dinamiğidir, bağımsızlığın, birlik ve beraberliğin yıkılmaz bekçileridir. İçinde vatan sevgisi olan nice gençlerimiz bu ülkeyi daha ileriye taşıyacak nice başarılara imza atacak güçte, bilgide ve donanımdadır. Bizim, Türk gençliğine olan inancımız ve desteğimiz hiç bitmez. Büyük devlet adamı Alparslan’ın ‘Geldik’, büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘gitmiyoruz’ diyerek Türk toprağı olarak mühürlediği bu aziz vatan, gençlerimizin omuzlarında yükselecektir. Türk Ulusunun ve gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, kurtuluş savaşında canını veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim.”

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CHP İL BAŞKANI)
“16 Mayıs 1919’da Dersaadet’ten ayrılarak Samsun’a doğru yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk, ardından gelen idam fermanını halkın vicdanına sığınarak yırtıp atmış, bağımsızlık için ölümü dahi göze almıştır. Bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs; emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı, onurlu bir direniştir. En karanlık gecede dahi yanan umut ışığıdır. 103 yıl önce parlayan bu ateş, bugün dahi güzel ülkemizin geleceğini aydınlatmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir ülkedir. Aklın ve bilimin ışığında, güçlü bir toplumsal dayanışma ile üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Dolayısıyla, bu ülkenin evlatlarının, hiçbir zaman umutsuz olmaya hakkı yoktur. Özellikle de gençlerimizin…

Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu eşsiz günü hediye ettiği gençlerimize, geleceğimizi de emanet etmiştir. Gençlerimizin de bu inançla hareket etmesi, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkemizden taviz vermeden, ülkemizin yarınlarını inşa etmesi gerekir. Dün Samsun’da bağımsızlık, bugün ‘hak, hukuk, adalet ve demokrasi’ mücadelesi veren gençlerimizi, hiçbir kuvvetin yıldıramayacağı bilinmelidir. İnanıyorum ki onlar, aynı azim ve kararlılıkla, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağımız yarınların da yılmaz savunucusu olacaktır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”

MEHMET ALİ YILMAZ (MHP PAMUKKALE İLÇE BAŞKANI)
19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin 103. yıldönümünü kutluyoruz. Ülkemizin kurtuluş mücadelesinde ilk adımın atıldığı bu günde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracak’ sözleriyle Milli Mücadele’yi başlatmıştır. 19 Mayıs, bağımsızlık yolunda Türk Milletinin azim ve kararlılığının önemli bir göstergesi, Atatürk’ün Türk Milletine ve özellikle gençliğe olan inancının bir ifadesidir.
19 Mayıs’ta yakılan bağımsızlık ateşi Türk Milletinin mücadele ruhunu güçlendirmiş ve milletin birbirine kenetlenmesini sağlamıştır. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından kurulun Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün hala dimdik ayakta durmaya ve geleceğe emin adımlarla yürümeye devam etmektedir. Bu süreçte gençlere büyük görevler düştüğünü düşünen Atatürk, geleceğimizin mirasçıları gençlere bu güzel günü armağan etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının sonsuza kadar korunmasında, milletimizin birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam etmesinde gençlerimizin ve bizlerin sorumluluğu büyüktür. Bu değerli emaneti yaşatmak ve korumak dileğiyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

SÜLEYMAN EKİCİ (DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)
“Bugün 19 Mayıs. Samsun’da millî mücadele meşalemizin yakıldığı, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı büyük gündür. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

Tam 103 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Bandırma vapuruyla geldikleri Samsun’da kurtuluş mücademizin temellerini attılar. Unutulmamalıdır ki atılan bu temel, her şeyden önce bir milletin küllerinden yeniden var oluş mücadelesinin temelidir. Bu gerçeklikten hareketle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, genç Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Şüphesiz Türk gençliği kendisine bırakılan emaneti, sonsuza kadar muhafaza ve müdafaa edecektir.

19 Mayıs 1919 tarihi, bizler için en büyük gurur ve övünç kaynağımızdır. 19 Mayıs, Türk milletinin hür yaşama azminin, mücadele kararlılığının ve bükülmez cesaretinin tüm dünyaya haykırışının sembolüdür. Türk milleti, 19 Mayıs 1919’da başlayan mücadelesini eşsiz zaferlerle taçlandırmıştır. Bu onurlu mücadelenin sonunda kurulan Cumhuriyet’imiz, dünyanın en güçlü devletleri arasında yer almaktadır.

Türk milleti olarak bizler, 19 Mayıs 1919’un ruhunu sonsuza kadar tek vücut, tek ruh hâlinde taşımaktayız. Hepimiz biliyoruz ki en büyük hedefimiz ebediyen hür ve bağımsız olarak yaşamaktır. Bunun için büyük bir iman ve inançla çalışmaktayız. Bu duygularla bugünün gençleri, yarının büyükleri değerli gençlerimize seslenmek istiyorum.

Sevgili gençler, her şeyden önce yarınımız sizlersiniz. Sizler ülkemizi geleceğe taşıyacaksınız. Manen ve madden daima kendinizi geliştirin. Çalışkanlıktan ödün vermeyiniz. Sözünüzle ve davranışlarınızla daima örnek olunuz. Yüksek irade sahibi olunuz. İradenizle, bizleri yok etmek isteyenlerin menfur emellerini boşa çıkarınız. Bağımsızlığımızın yılmaz bekçileri olunuz.

Bizler bedenen ve ruhen kendini geliştirmiş genç nesiller hedefine ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.”

MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“Kurtuluş Mücadelesi vererek, bağımsızlığına kavuşan aziz milletimizin, birlik ve beraberlik içerisinde kararlı ve dik duruşlarının 103. yıldönümünü kutluyoruz. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. Ülkemizin yükselmesinde ve muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefinde kilit rol gençlerimize düşmektedir. Gençlerimiz, bu ülkenin aydınlık yüzüdür. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, kıymetli gençlerimizi, saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı