REKLAMI GEÇ

Denizli protokolünden bayram mesajları

Denizli protokolünden bayram mesajları

Denizli’nin protokolü Kurban Bayramı nedeniyle birer mesaj yayımladı. Protokol üyeleri mesajlarında birlik ve beraberliğin önemine değinerek vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladılar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2022 Cumartesi, 08:00

İşte o mesajlar;

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)

“Bayramlar sevginin, şefkatin, vefa duygusunun yoğunlaştığı; merhametin, yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin doruk noktasına ulaştığı; dargınlıkların unutularak kucaklaşmanın, sevinç ve coşkunun barışla harmanlandığı; her türlü ayrı gayrının son bularak millet olma şuurunun kuvvetlendiği vuslat günleri, hayatımızın müstesna anlarıdır. İçinde bulunduğumuz bu günlerde aziz milletimizi manevi iklimiyle saran, tüm İslam alemini ortak bir ruhla kaynaştıran bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz. Bu vesileyle Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, kurbanlarımızın makbul olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Ortak sevincimiz olan Kurban ve Ramazan Bayramı gibi mübarek günler, bizler için birlik beraberlik ve kardeşlik adına büyük anlamlar ifade etmektedir. Bu bağlamda idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nı fırsat bilerek, inancımız, kültürümüz ve insanlığımız gereği kırgınlıkları ve dargınlıkları bir kenara bırakıp tüm aşina gönüller ile kardeşçe kucaklaşmalı; ailemiz, eş, dost ve yakınlarımız ile hemhal olmalıyız. Bizleri aynı inancın neşesinde, iyiliğin merkezinde birleştiren bu özel günlerde güçten düşen büyüklerimizi, şifa bekleyen hastalarımızı, hiç misafiri olmayan kimsesizleri, aile sıcaklığına hasret öksüz ve yetim evlatlarımızı-kardeşlerimizi ziyaret etmeliyiz. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) “Komşusu aç iken tok yatan, bizden değildir.” kelamının hikmetine uygun hareket etmeli, ihtiyaç sahiplerinin, mazlumların bayram sevincine ortak olmalıyız. Pek çok insani hasletimizin gün yüzüne çıktığı bu kutsal anlarda, biz de Valilik olarak şehit ailelerimiz başta olmak üzere, evlatlarımızı, büyüklerimizi ziyaret ederek kadim kültürümüzden tevarüs eden bayram ziyareti ve paylaşma geleneğimizi sürdüreceğiz. Kurban Bayramı boyunca vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, insan ve çevre sağlığının korunması, kurbanlık satışı ve kurban kesimlerinin sağlıklı, hijyenik şartlarda yapılması için başta emniyet güçlerimiz olmak üzere ilgili tüm birimlerimizce gerekli tedbirler alınacak, ekiplerimiz görevlerinin başında olacaktır. Bu süreçte bayram sevincimizin hüzne dönüşmemesi, bayramların bayram olarak kalması için trafiğe çıkan tüm vatandaşlarımızın başta emniyet kemeri kullanımı olmak üzere tüm trafik kurallarına titizlikte riayet etmelerini önemle istirham ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit aileleri ve gazilerimiz olmak üzere Denizlili hemşehrilerimin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bu güzel bayram coşkusunun kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini, aziz milletimize, tüm insanlığa barış, huzur ve refah getirmesini diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor, selamlarımı iletiyorum.”

CAHİT ÖZKAN (AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)

“Bayramlar; sevgi, kardeşlik, barış, dayanışma ve paylaşma gibi değerlerin tezahür ettiği ilahi armağandır.

Özellikle Kurban Bayramı; cömertliktir, dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir, bu dünyada misafir olduğumuzun tekrar hatırlanmasıdır.

En önemlisi de Kurban, Allah’a, kardeşlerimize ve kardeşliğe yakınlaşmadır.

Böylesi müstesna günlere bizleri kavuşturan Rabbimize hamd ediyorum.

Bayramların manevi ruhuyla aziz milletimiz; iyi günde, kötü günde birlik olabilme, kenetlenebilme, tek yürek, tek yumruk hareket edebilmektedir.

Nitekim bu birlik ve beraberlik sayesinde karşılaştığımız her saldırıyı, darbe girişimini, kurulan tuzakları, küresel salgını bugüne kadar bertaraf ettik. Ve bundan sonra da bertaraf edeceğiz!

Yeter ki biz BİR olalım, İRİ olalım, DİRİ olalım, KARDEŞ olalım, hep birlikte TÜRKİYE olalım.

Bu vesileyle bayramın bizi biz yapan manevi ikliminin, her alanda aydınlık geleceğimizin müjdecisi olmasını diliyorum.

Filistin’den Suriye’ye, Güney Asya’dan Türkistan’a kadar dünyanın pek çok yerinde zulüm altında inleyen tüm mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını niyaz ediyorum.

Araçlarıyla yollara çıkan tüm vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını, trafik kurallarına riayet etmelerini istirham ediyorum.

Bu duygularla; Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, Bayramın gönüllerimize ferahlık, hanelerimize mutluluk, ülkemize aydınlık, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

“Hep birlikte bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın neşesi, sevinci ve bereketini yaşıyoruz. Sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin perçinlenmesine vesile olan mübarek Kurban Bayramı’na bir kez daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu özel günlerde seyahat edecek vatandaşlarımız trafikte daha dikkatli olsunlar. Bayramda dargınlar barışmalı, tüm sevdiklerimizle bir ve beraber olmalı, büyüklerimizi mutlaka ziyaret edip küçüklerimizi sevindirmeliyiz.

Bu bayramın da birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini, aramızda sevgi ve saygının yaygınlaşmasına vesile olmasını diliyorum. En büyük gücümüz olan birlik ve beraberlik ruhumuzu en üst seviyede yaşatarak her günümüzün bayram tadında geçirmeyi yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu vesileyle hepinizin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, çocukların sevindirildiği, umutların tazelendiği, huzurlu, mutlu bir bayram diliyorum. Başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimin ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)

Zorlu bir pandemi sürecini çok şükür geride bıraktık. Ramazan Bayramı’ndan sonra Kurban Bayramı’na ulaşabilmenin huzuruyla tüm halkımıza hayırlı bayramlar diliyorum

Bayram demek, birlik ve beraberlik demektir. Kurban Bayramı da toplumumuzda birlik ve beraberliğin, paylaşmanın en güzel örneğidir. Geçtiğimiz yıllarda Kurban Bayramı’nı pandemi koşulları altında zorlu ve aramıza mesafeler koyarak kutlamıştık. Normalleşme sürecine girmemizle birlikte, mesafelerin ve maskelerin ortadan kalktığı bir Kurban Bayramı yaşayacağız. Böyle anlamlı günler, kardeşlik, dayanışma, bir ve birlik olma duygularımızın perçinlendiği günlerdir. Rabbim, bayramın güzelliği ile tüm dünyadaki çocuklarımızın gözyaşlarını dindirsin, savaşlar son bulsun. Kurban Bayramı’nda kutsal topraklarda bulunan ve hac farizasını yerine getiren Müslümanların da Allah ibadetlerini kabul eylesin. Pamukkale Belediyesi olarak, Kurban Bayramı için tüm tedbirlerimizi aldık. Allah kesilecek olan kurbanlarımızı kabul etsin. Bu bayram birlik ve beraberliğimizi de daim etsin. Bu vesileyle ile başta Pamukkaleli vatandaşlarım olmak üzere, Denizli halkı ve tüm İslam Alemi’nin kurban bayramını kutlar, sağlık ve mutluluk dolu nice bayramlar dilerim.”

PROF. DR. AHMET KUTLUHAN (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ)

“Üzerinde yaşadığımız bu cennet vatanımızın kültüründe var olan dayanışma, yardımlaşma, hoşgörü ve kardeşlik duyguları, bayramlarla daha da anlam kazanmaktadır. Dinimiz İslamiyet’in vecibeleri önderliğinde, Türk kültürünün doğasında var olan örf, adet, ananelerimizle de pekişen bu duyguları yoğun olarak yaşadığımız bu özel günlerde, bayramın güzellikleri ve mutluluğunu yaşarken, toplumumuzda yer alan yardıma muhtaç vatandaşlarımızı hatırlamak, onların da yüzünde gülümsemeye vesile olabilmek son derece önemlidir.

İnsani duygularımızı derinleştiren, merhamet duygularımızı harekete geçiren, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlayan bayramlarımız aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı da pekiştirmektedir.

Milletimizi manevi iklimiyle saran, ortak bir ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran bir Kurban Bayramı’nı daha hep birlikte karşılamanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz. Unutmayalım ki; sevinçler, mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar ise paylaştıkça azalır. Yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularını en yoğun şekilde yaşadığımız bu günlerde aziz şehitlerimiz ve onların bizlere emaneti olan değerli yakınlarını bir kez daha şükranla hatırlamak, kahraman gazilerimiz ve ailelerini unutmamak, akrabalık, komşuluk ve dostluk bağlarını pekiştirmek, aile büyükleri ve tüm sevdiklerimizle bayramların coşkusunu yaşamak bizleri millet olarak daha güçlü kılmaktadır.

Bu duygu ve düşünceler ile başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar; bu güzel bayramın bizlere yaşattığı; kardeşlik, sevgi, dayanışma ve hoşgörü duygularının aziz milletimiz ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederim.

YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)

“Kurban Bayramı Allah’a kurban edilen kurbanlık hayvanlar kesilirken, kesilen etlerin ihtiyaç sahiplerini bulacağı bir bayramdır. Bu süreç hem sevinçle hem de manevi duygularla kutlanmalıdır. Korona virüsten sonra toplumsal birlikteliğin samimiyetle yaşandığı, ortak değerlerimizin hatırlandığı bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın kıymetini hep birlikte anlıyoruz. Küskün ve dargınları barıştıran, umutları canlandıran, tüm İslam âlemini kaynaştıran ve bütünleştiren bayramlar manevi değeri yüksek olan anlamlı günlerdir.  Bu müstesna bayram günleri, daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli birer fırsattır. Bu anlamda bütün kırgınlıklarımızı ve dargınlıklarımızı unutarak kardeşçe kucaklaşmalı ve bayram sevincini hep beraber yaşamalıyız. Kurban kesmenin şartlarını yerine getirenler, öncelikle çevresinde bulunan ihtiyaç sahiplerini mutlu etmelidir.  Kardeşliğin ve birliğin temsili olan Kurban Bayramı, yardımlaşmanın en çok vücut bulduğu bir dönemdir. Allah rızası için yapılan bu ibadet, öncelikle sosyal hayatta adaleti sağlar. Zengin ve yoksul demeden her evin doymasını sağlar. Çocukların yüzünün güldüğü, büyüklerin gönlünün yapıldığı bir süreç olan bu bayram, sadece bayram günlerinde kalmamalıdır. Kardeşlik ve yardımlaşma yılın her gününde ve her anında hatırlanmalıdır. Sahih hadis kaynaklarında yer alan rivayetlerde, Hz. Peygamber, Kurban Bayramı’nda Allah katında en sevimli ibadetin kurban kesmek olduğunu, kurbanın kesilir kesilmez Allah katında kabul olacağını ve kurban edilen hayvanın boynuzu, tırnağı da dâhil olmak üzere her şeyinin kişinin sevap hanesine yazılacağını ifade etmiştir.

Millet olarak sahip olduğumuz en önemli özelliklerimizden biri, birlik ve dayanışma ruhumuz, her şartta bizi birbirimize yakınlaştıran paylaşma duygumuzdur. Millet olarak, gönül dünyamızı sonuna kadar açtığımız her bayram, bizi daha da yakınlaştırır. Dinimiz başta olmak üzere gelenek ve kültürümüz yardıma muhtaç olan insanlara, canlılara destek olmayı, yetimlere kucak açmayı, yaşlıları sevindirmeyi, mazlum ve mağdurları korumayı, komşusu açken tok yatmamayı emreder. Kurban Bayramı bu sebeple bir imkân ve fırsat özelliği taşıyor. Korona virüs gibi zorlu bir sürecin mücadelesini milletimiz ile hep beraber verdik. Bu Kurban Bayramı inşallah daha nice bayramı sağlıkla ve sevdiklerimizle karşılayabileceğimiz, birbirimize sarılabileceğimiz güzel yarınların müjdecisidir. Kurban Bayramı’nın getirdiği huzur ile millet ve ülke olarak gücümüze güç katacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam âleminin, milletimizin ve hemşerilerimin Mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Kesilen Kurbanların makbul olmasını, yapılan ibadetlerin kabulünü temenni ediyorum. Allah milletimize keder vermesin, milletimizin ve devletimizin sırtını yere getirmesin, birlik, beraberlik ruhunu ve kudretini daim etsin.”

YUSUF GARİP (MHP DENİZLİ İL BAŞKANI)

“Kurban bayramı paylaşmak için iyi bir fırsattır. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz.

Bayram coşkusunun doruklara çıktığı, müstesna bir bayrama daha ulaşmış bulunuyoruz. Kurban Bayramı’nın, bin yıllar boyunca hiçbir gücün bozmaya cesaret dahi edemediği birliğimizi ve dirliğimizi daha da pekiştirmesini diliyorum. Unutmayalım ki küslükler, gönüllerin arasına mesafeler koymak, adamsendecilik kimseye hiçbir şey kazandırmaz. Bayramlarımız, varsa küslüklerin bitmesi, birbirimize daha fazla yaklaşmak ve kenetlenmek için büyük bir fırsattır. Çünkü ayrışmamız, birbirimize düşman olmamız için canla başla çalışan iç ve dış mihraklara verilecek en iyi cevabın, bayram sevinçleriyle kucaklaşmak, bütünleşmek olduğu unutulmamalıdır.

Halkımızın, müstesna Kurban Bayramı’nda, Allah rızası için kestiği kurbanları pay ederken, ihtiyaç sahibi, kurban kesemeyen aileleri ve çocukları da unutmamaları büyük bir erdem göstergesi olacaktır. Dinimizin emrettiği gibi, bayram demek paylaşmak demektir. Türk İslam Düşünürü ve gönüllere işlediği şiirleriyle anılan Yunus Emre’nin dediği gibi, ‘Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz!’ Bu nedenle, kesilen kurbanlarımızı bölüşmek, dini olduğu kadar, vatani ve vicdani bir görevdir. Kurban vecibesinin yerine getirilirken, dini esasların uygulanması ve kurbanlıklara eziyet edilmemesi, her yıl din alimlerimiz tarafından dile getirilmektedir. Bu bayram da onların sözlerini dinlemeli ve Allah rızası için Kurban görevimizi huzurla, en iyi şekilde yerine getirmeye dikkat etmeliyiz.

Bayram günleri, büyüklerin gönüllerini alma, çocukları sevindirme günüdür. Bugün aile büyüklerimizi ziyaret etmek, çocukları, küçük hediyelerle sevindirmek, birliğimizin aileden başladığının en güzel göstergesi olacaktır. Bu vesileyle Türk İslam Aleminin, milletimizin, Denizlili hemşehrilerimizin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Şu anda kutsal topraklarda bulunan ve hac vazifesini yerine getiren din kardeşlerimizin de ibadetleri sağlık içinde tamamlayıp evlerine dönmelerini temenni ediyorum.”

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CHP İL BAŞKANI)

“Bayramlar, kardeşlik duygularımızın pekiştiği, kimseyi ötekileştirmeden huzur içinde yaşama arzumuzun tazelendiği özel günlerimizdendir. Bayramlar sayesinde, insanlar arasında ayrım yapmayan, yoksulluğu yenmek için ödünsüz mücadele veren, adaletle hükmetmeden, güvenilir ve herkese hoşgörüyle davranan bir ahlak anlayışının önemini de anımsıyoruz. İslam Dini de can ve mal güvenliğinin önemini, kadın-erkek eşitliğini, insanlar arasında üstünlüğün söz konusu olmadığını, insan yaşamının zulmetmeyen ve zulme boyun eğmeyen bir şekilde sürmesi gerektiğini, suçun ve cezanın şahsiliğini evrensel kurallar bütünü olarak ifade eder. Ancak ne acıdır ki dünyadaki savaşların, yoksulluğun, eşitsizliğin, adaletsizliğin, yerinden yurdundan edilmişliğin merkezinde büyük oranda İslam ülkeleri var. Demokrasi ve insan haklarının evrensel ilkelerinden mahrum milyonlarca Müslüman, umut dolu bir gelecek için çareyi ülkelerinden göç etmekte görüyor.

Türkiye’nin ise yakın tarihe kadar, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu ve kimsesizlerin kimsesi kıldığı Cumhuriyetin temelini oluşturan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti felsefesinin direngenliği sayesinde, İslam dünyasının temel problemlerinin dışında kalmayı başardı. Ancak artan işsizliğe, hukuk, eğitim, şeffaflık, medya özgürlüğü endekslerindeki gerilemeye, hızla yükselen yolsuzluk verilerine, gelir dağılımındaki adaletsizliğe, milli çıkarlarımızı göz ardı eden dış politika uygulamalarına karşın, her şeyin çok daha güzel olacağı yakın bir geleceğe olan inancımızı kaybetmiyoruz. Bu duygularla, Ulu Önder Atatürk, başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve terör örgütlerine karşı mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm İslam aleminin bayramı kutlu olsun.

MEHMET ALİ YILMAZ (MHP PAMUKKALE İLÇE BAŞKANI)

“İnsanlar arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olan bayramlar; sadakatin, teslimiyetin ve fedakarlığın gösterilmesine vesile olan çok özel günlerdir. Toplumsal birliğimizi sağlayarak gelenek ve değerlerimizi yoğun bir şekilde yaşamamıza vesile olan bu çok müstesna günde, asil milletimizin özünde var olan yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duyguları tüm insanlığa örnek olmaktadır.

Sosyal ve kültürel hayatımızda vazgeçilmez bir yeri olan bu güzel günün tüm insanlık alemi için barış, huzur ve kardeşliğe vesile olmasını diler, nice bayramlara sağlık ve mutluluk içinde erişmemiz temennisiyle Kurban Bayramınızı kutlarım.”

SÜLEYMAN EKİCİ (İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)

“Kardeşlik ve millet olma şuuruyla Kurban Bayramı’na ulaşmış bulunmaktayız. Kurban Bayramı’nızı en içten duygularımla kutluyorum.

Bayramlar birlik ve beraberlik duygularımızın canlanmasına vesile olan en müstesna günlerdir. Bu müstesna günlerde iyilikle ve doğrulukla hayatı daha anlamlı hâle getiririz. Manevi hayatımızın en yüksek zirvelere ulaştığı bayram günlerini yardımseverlik, sevgi, saygı ve paylaşma değerleriyle kutlarız. Her bayramda ihtiyaç sahibi kimselere yardım eder, onlara maddi ve manevi desteklerde bulunuruz.

Millî birlik, beraberlik ve inanç duygularımızın bolluk ve bereketle buluştuğu bayramlar, bizleri sağlıklı yarınlara taşır.  Kurban Bayramı’nı, getirdiği huzur ortamını özümseyerek yaşamalıyız. Bugün huzur içinde yaşayabilmemizi, kutsal değerlerimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.

Kurban Bayramı’nın birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılmasını temenni ediyor, tüm insanlığa mutluluk getirmesi diliyorum. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, hemşehrilerimiz ve milletimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)

“Bayramlar, insanların birbirlerine olan sevgi ve saygılarının perçinlendiği, kardeşlik, yardımlaşma ve hoşgörü duygularının en yoğun şekilde yaşandığı özel günlerdir. Onun için bu kutlu zamanları fırsat bilerek, ailemiz, akrabalarımız ve yakınlarımızla hemhal olmalı, sevgi ve merhamete muhtaç yetim, garip, hasta, yaşlı ve kimsesizlerin sevinci olmalıyız.

Bu vesileyle, tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor, huzura, barışa ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı